''От всички страни'' – смях и аплодисменти на премиерата на новата театрална комедия

  • Сподели:
''От всички страни'' – смях и аплодисменти на премиерата на новата театрална комедия

Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси

Смях и аплодисменти посрещнаха новата театрална комедия „От всички страни“ на премиерата в „Théatro отсам канала“ във вторник вечерта. Актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов се забъркаха в сложни отношения, забавлявайки искрено публиката през цялото време. 

Герои на пиесата са две приятелски двойки. Бракът на Тревор и Нина на пръв поглед изглежда идеален – той е изявен гинеколог, а тя – собственичка на известен италиански ресторант. Под лъскавата обвивка обаче се крие един истински ад на земята. Причината за това е тежък предбрачен договор с основна клауза - този, който подаде молба за развод, ще загуби цялото си имущество в полза на другия. Единственото спасение е единият да хване другия в изневяра.  

И точно тук се появяват техните приятели Имелда и Артур - странна скучновата двойка. Тя е гадателка със собствено телевизионно предаване, а той – университетски професор. 

Водени от жаждата да скъсат брачните окови, Тревор и Нина въвличат своите приятели в мисия с неизвестен край. А едно домашно парти се превръща в комично бойно поле с единствена цел – развод.
„Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях“, разказва в анотацията на спектакъла режисьорът Николай Гундеров.

„От всички страни“ е най-дълго играната театрална чешка комедия, а нейни автори са Роман Венцел и Михаела Долежелова. На българската сцена тя се поставя за първи от режисьора Николай Гундеров. Музиката е на Добромир Кисьов.
Следващата дата в София е на 16 март, следва и премиера във Варна – на 29 април. Билети могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim и Grabo.

Снимки: Иван Ерменков