Селин Дион с изненадваща поява на наградите "Грами": "Щастлива съм, че съм тук''

  • Сподели:
Селин Дион с изненадваща поява на наградите "Грами": "Щастлива съм, че съм тук''

Колкото и да се вълнуваха хората от наградата за албум на годината на вчерашните "Грами", Селин Дион, която представяше категорията, само я засили.

"Когато казвам, че съм щастлива да бъда тук, наистина го казвам от сърце", сподели Дион, след като излезе на сцената под бурни аплодисменти.

През 2022 г. Дион сподели, че е била диагностицирана със синдрома на скованото лице - състояние, което според нея не ѝ позволява "да пее по начина, по който съм свикнала". Заболяването е "рядък, прогресиращ синдром, който засяга нервната система, по-специално главния и гръбначния мозък", според Националния институт за неврологични заболявания и инсулт на САЩ.

"Въпреки че все още изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че именно то е причината за всички спазми, които имах", каза тогава Дион. "За съжаление тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми, като понякога причиняват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала."

Наскоро изпълнителката обяви, че описва пътуването си в нов документален филм, озаглавен "Аз съм: Селин Дион". Тя заяви, че е оптимистично настроена за това, че отново ще може да се изявява.

"Последните няколко години бяха огромно предизвикателство за мен, пътуването от откриването на състоянието ми до научаването как да живея с него и да го управлявам, но да не му позволявам да ме определя", написа тя наскоро в Instagram. "Докато пътят към възобновяване на концертната ми кариера продължава, осъзнах колко много ми е липсвало това, да мога да се виждам с феновете си."

Тя добави, че иска да "документира" тази част от живота си чрез филма си, "за да повиши осведомеността за това малко известно състояние, да помогне на други, които споделят тази диагноза".

Дион не се появяваше в публичното пространство, тъй като се фокусираше върху здравето си.

"Тези, които са били достатъчно благословени да бъдат на наградите "Грами", никога не трябва да приемат за даденост огромната любов и радост, която музиката носи в живота ни и на хората по целия свят ", заяви Дион в неделя.

Селин припомни, че наградата за албум на годината ѝ е била връчена преди 27 години от Даяна Рос и Стинг.

Наградата беше присъдена на Тейлър Суифт за "Midnights". Това бе четвъртата ''Грами'' за албум на годината за Суифт, което я прави изпълнителката с най-много победи в тази категория.