Селин Дион е диагностицирана с рядко неврологично заболяване

  • Сподели:
Селин Дион е диагностицирана с рядко неврологично заболяване

След като през годините се е сблъсквала със здравословни проблеми, на 8 декември Селин Дион сподели, че наскоро е била диагностицирана със синдрома на Стифърс - рядко неврологично заболяване. 

Във видеопослание до феновете си 54-годишната певица сподели, че има синдром на скованото лице - много рядко неврологично заболяване, което може да причини мускулни спазми.

"Както знаете, винаги съм била като отворена книга", започна Дион видеото си в Instagram. "Преди не бях готова да кажа каквото и да било, но сега съм. От дълго време се боря със здравословни проблеми и ми беше наистина трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което преминавам."

Изпълнителката на "My Heart Will Go On" продължи да отбелязва, че макар тя и екипът ѝ все още да се запознават с това състояние, вече знае, че то е било причина за спазмите, които е получавала.

"За съжаление спазмите засягат всеки аспект от ежедневието ми. Понякога предизвикват трудности при ходене и не ми позволяват да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала. Болно ми е да ви кажа днес, че това означава, че няма да съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари."

Диагнозата на Дион идва месеци, след като преди това тя отложи датите на европейското си турне, обявявайки през април, че е трябвало да пренасрочи концертите от световното турне Courage World Tour заради здравословни проблеми.

"Имам страхотен екип от лекари, които работят заедно с мен, за да ми помогнат да се оправя", каза Дион и добави, че децата ѝ Рене-Шарл, на 21 години, и 12-годишните близнаци Еди и Нелсън - които тя дели с покойния си съпруг Рене Анжелил - я подкрепят и ѝ дават надежда.

"Работя усилено с моя терапевт по спортна медицина всеки ден, за да възвърна силата си и способността си да се върна на сцената. Но трябва да призная, че това е борба."

Дион добавя, че пеенето е всичко, което познава, и това е, което е правила през целия си живот. "И това е нещото, което обичам да правя най-много", споделя тя.

В момента звездата поставя здравето си на първо място и се фокусира върху това да укрепва с всеки изминал ден. "И имам надежда, че съм на път да се възстановя."