След 15-годишна пауза, Индиана Джоунс скоро ще се завърне по кината

  • Сподели:
След 15-годишна пауза, Индиана Джоунс скоро ще се завърне по кината

Разгледайте ексклузивни кадри от петата част на Индиана Джоунс, която трябва да излезе по кината на 28 юни.

След 15-годишна пауза, Индиана Джоунс скоро ще се завърне по кината. За да предизвикат вълнението на феновете, продуцентите на филма пуснаха първите снимки на Харисън Форд и Мадс Микелсен в действие.

След като победи извънземни в ''Кралството на кристалния череп'', известният археолог Индиана Джоунс ще се изправи срещу най-яростните си врагове, нацистите. В съответствие с традицията на оригиналните филми от франчайза, новото приключение на Инди ще се проведе през 1969 г., в разгара на космическата надпревара.

Мадс Микелсен ще изиграе ролята на истинския бивш нацист, превърнал се в инженер на НАСА Волер - Вернер фон Браун, а Форд ще изиграе известния Хенри Джоунс-младши. Според Empire, актьорът веднага бил привлечен от проекта. Звездата от ''Blade Runner'' също ще се присъедини към актрисата Фийби Уолър-Бридж, която спечели награди за хумора си в минисериала ''Fleabag''.

Филмът ще бъде режисиран от Джеймс Манголд (който наследява Стивън Спилбърг ) - а със сценария се заемат Джез и Джон-Хенри Бътъруърт.
Началното действие за Индиана Джоунс 5 се развива през 1944 г., но Харисън Форд ще изглежда по-млад в много от сцените на филма. Поредицата - описана като "прилив на адреналин " от Джеймс Манголд - ще се фокусира върху конфронтация между Инди и нацистка група.

„Надявам се, че въпреки че ще се говори за Инди от гледна точка на технологията, зрителите просто да гледат и да си казват: "О, Боже мой, явно филмът е сниман преди 40 години," казва продуцентът Катлийн Кенеди. 

 

Форд, от своя страна, изглежда доволен от резултата, изправяйки се убедително лице в лице с по-младото си аз.

"Струва ми се малко призрачно. Не искам да знам как работи, но работи... Не ме кара да копнея по младостта. Радвам се, че заслужих възрастта си."

Мадс Микелсен, звездата от ''Another Round'', ще носи черен кожен костюм и малки кръгли очила, докато ръководи Сатурн V - ракетата, която позволи на Нийл Армстронг да кацне на Луната.

Неговият герой Волър прилича малко на неумолимия Арнолд Ернст Тохт, агентът на Гестапо и лош човек от Raiders of the Lost Ark. Дали това е съвпадение или мимолетно намигване към сагата на Стивън Спилбърг, предстои да разберем.