Театър на Сетивата – София отправя покана за доброволци – участници в осмото издание на „Островът на Тишинавтите“, сред красивата природа на язовир Голям Беглик

  • Сподели:
Театър на Сетивата – София отправя покана за доброволци – участници в осмото издание на „Островът на Тишинавтите“, сред красивата природа на язовир Голям Беглик

На Острова НЕ е като на брега.
На Острова е друго, съвсем друго! 

По-притихнало е и по-будно, застинало като че ли извън времето, а на моменти е по-интензивно, по-трудно, по-обгръщащо и много по-вълшебно, такова, в което миговете текат като на забавен каданс, с по-ясен фокус и се... запомнят.
На Острова на тишинавтите нашата визия за живот равносилен на изкуство РЕАЛНО се осъществява на фона на декор, който като че ли не е от този свят.

Чуйте: 
Ясна нощ. В средата на идеално равно водно огледало отразяващо звездното небе е притихнал остров. 
Островът на тишинавтите. 
Учените-поети изследващи пространствата между два едва доловими плясъка от вълнички, между две изкуквания на кукувица, и два необичайни шума в нощната гора, тези, които търсят Тайната, скрита зад видимото за очите, са отново тук.

Пристъпваме в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. Оставаме неподвижни за малко. Притихваме.
Разгръщаме сетивата си в дълбочина. Свързваме се. Вглеждаме се.Навлизаме във финото измерение. 
Островът бавно наближава. Плясъкът на веслата и повеите на вятъра вече са Музика.  
Всяка капка ясно отеква. Последни метри и…тишинавтите стъпват на брега. Островът ни приема във вечното си настояще. Тук и Сега...

Обръщаме се към всеки, който в момента чете този текст. Ако това, което точу що прочетохте предизвиква у вас вълнение не се колебайте – знайте, Островът ви зове. Отвъд думите. Отвъд удобствата на големия град. Последвайте повика му, очакват ви важни и незабравими неща...
Поканата за доброволци – участници в осмото издание на „Островът на Тишинавтите“ е насочена към всички сензитивни, артистични, прецизни във времето хора, както и към интуитивни творци с изследователски дух и интерес към сетивните форми на театър, съвременно изкуство, пърформанс и ленд арт.

КОГА: 14 - 21 август 2022 г.
Изискването към кандидатите е да се включат за целия период на творческата резиденция и фестивала от 14 до 21 август 2022 г., като от 19 до 21 август ще участват в сетивните и имерсивни пърформаси на „Островът на Тишинавтите“.

Участието им е доброволно като организаторите от „Театър на сетивата София“ ще осигурят безплатно обучение за методите на сетивния театър и храна за целия период.

За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 30 юли 2022.

Очакваме ви в едно вълшебно тайнство сред Природата на язовир Голям Беглик!

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.