Анна Бикова: "Учениците на "мързеливата майка"

  • Сподели:
Анна Бикова: "Учениците на "мързеливата майка"

"Учениците на "мързеливата майка" от издателство "Колибри"

Анна Бикова за пореден път ни убеждава, че да си "мързелива майка", т.е. да отглеждаш самостоятелно, инициативно и отговорно дете, не е порок. 

От "Учениците на "мързеливата майка" (превод: Ася Григорова) ще научите: как правилно да изберете училище; как да се отнасяте към оценките; как да се подготвят уроците без напрежение и стрес; как да реагирате на училищния тормоз.

Сериозно, но и с чувство за хумор Анна Бикова проследява проблемите и изпитанията, с които се сблъсква почти всяко семейство на малък ученик, а предлаганите решения ще намалят стреса на разтревожените родители. Те ще осъзнаят, че най-важното е как се чувства детето им, а не шестиците и строгото придържане към образователните стандарти.

Ако искате да подкрепите детето си в този толкова важен и труден за него период, тази книга със сигурност ще помогне. Без неврози, без насилие и без валериан!

За автора

Родена през 1977 г., Анна Бикова е психолог, педагог и блогър. Набира популярност, след като публикува мнението си във форум на руски сайт по приложна психология във връзка с дискусия за инфантилността на подрастващите.

Последвалият интерес я принуждава да събере мислите си в книга. Така се ражда първият й бестселър - "Самостоятелното дете, или как да стана "мързелива майка", който обяснява разликата между "мързи ме да ги уча, затова ще го направя сама" и "мързи ме да го правя вместо тях, затова ще ги науча да се справят сами".

Бикова цени възпитателния подход, който отхвърля свръхконтрола, задушаващата и винаги жертвоготовна родителска любов, и насърчава поемането на отговорност и формирането на полезни навици от ранна детска възраст.

Откъс:

Полезни съвети към родителите на ученици

7 признака, че детето е готово за първи клас