Да прелистим 2021 с издателство "Бард"

  • Сподели:
Да прелистим 2021 с издателство "Бард"

Да опиташ да предвидиш още през януари най-очакваните заглавия през годината много прилича на дългосрочна прогноза на времето, т.е. – рискуваме сериозна неточност.

Още повече, че агентите ни шепнат слухове за поне два титанични романа, които обаче няма да коментираме, както смятаме, че трябва да се постъпва с всички непотвърдени слухове. Все пак ето десет книги, които със сигурност ще се наредят сред най-предпочитаните:

1. "Двете изгубени планини" на Матю Райли 

С новата книга от поредицата, която стартира със "Седемте смъртоносни чудеса", нещата са лесни, заглавието вече е по книжарниците и съвсем предвидимо – жъне успехи.

2. "Чудночума", книга трета от "Невърмур", на Джесика Таунсенд

Третият "Невърмур" чупи рекорда за писма от читатели, започващи с думата "Кога"? Отговаряме тук - края на януари!

3. "Законът към невинността" на Майкъл Конъли

Тук думите са излишли, Конъли е един от малкото автори, които въпреки невероятната си производителност, никога не са разочаровали своите последователи, те пък му връщат с пословнична вярност. Ще излезе в първото тримесечие.

4. "Изобретявай и блуждай" (заглавието не е финално) на Джеф Безос 

Книгите за най-богатите и най-влиятелните хора на планетата винаги е привличало читателите. Това се случи с Илон Мъск, Стив Джобс, Ханри Форд... Такава е съдбата и на тази книга, още повече, че авторът е самият Безос, който има много какво да ни каже.

5. "Кралица на бурите" на Реймънд Фийст 

Отдавана чаканото продължение на "Крал на пепелища" от един от най-обичаните автори във фентъзи жанра. Точка.

6. "Greenlights" на Матю Макконъхи

Книгата оглавяваше класацията за нехудожествена литература на "Ню Йорк Таймс". В нея Макконъхи прави равносметка на своите проживяни 50 години на този свят. За самата книга казва, че е за успехите и неуспехите, за радостите и страданието.

7. "Later" на Стивън Кинг 

Дали нова книга от Краля ще привлече читателите? Въпрос, които не подобава на книжар.

8. "Ник" (заглавието не е финално) на Майкъл Ферис Смит

Книгата е подобаващо продължение на един от най-великите романи на всички времена - "Великият Гетсби". Този път фокусът е върху разказвача, сещате се – съседът Ник, който винаги е бил поне толкова интересен, колкото самия Гетсби.

9. "Мисли като монах" на Джей Шети

Джей Шети е създател на мотивационни видеа, водещ на подкаста On Purpose и автор на Think Like a Monk. Британец с индийски произход, който от няколко години живее в САЩ, Шети има тригодишен опит като монах в Индия.

След завръщането си към светския начин на живот той минава през корпоративната среда и впоследствие навлиза в света на медиите и социалните мрежи.

С времето си поставя за цел да разпространява мъдростта, която натрупва като монах, на достъпен език и в увлекателен формат, който да позволява на хората да я прилагат в ежедневието си.

10. "Project Hail Mary" на Анди Уеър

След успеха на "Марсианецът" държим Анди Уеър под око. Явно същото прави и киноиндустрията, понеже любимият ни тандем - Фил Лорд и Крис Милър - ще режисират суперпродукция по очакваната книга на Уеър. Вече и известно, че в главната роля ще видим Райън Гослинг.

Посочете като коментар тук коя е книгата, която очаквате с нетърпение и спечелете "Защо стареем и защо това не се налага".

Книгата печели Жанета Иванова.

 

Да прелистим 2021 с издателство "Бард"
Да прелистим 2021 с издателство "Бард"
Да прелистим 2021 с издателство "Бард"
Да прелистим 2021 с издателство "Бард"