Хитрият Лисан се завръща за нова порция детски усмивки

  • Сподели:
Хитрият Лисан се завръща за нова порция детски усмивки

Френският писател и илюстратор Тибо Прюн представя втората си история у нас

Заредена с още повече хумор и веселие, новата книга на Тибо Прюн е вече тук, за да зарадва малките читатели. „Лисан, жабокът Глуби и мечокът Гризли“, издавана от „Ентусиаст“, разказва за необичайно щурите срещи между горската лисица и двамата колоритни герои. По подобие на първата история за Лисан и малкото мишле Жорж това приключение отново завършва с важно послание към децата.

Една сутрин на гладния Лисан никак не му вървяло в преследването на грамаден заек. Ето защо той решава да послуша съвета на жабока Глуби и да си намери талисман.

Благодарение на едно вълшебно камъче нещата наистина започват да се подреждат. И когато Лисан намира огромен мечок гризли, спокойно настанил се в леговището му, той е готов на всичко, за да си върне любимото местенце. Дали талисманът ще покаже своята магия? Или истинската му сила се състои в това да помогне на Лисан да повярва в себе си.
Тази пъстро илюстрирана история не е предназначена само за забава. Тя дава ценни уроци за самочувствието и самоувереността, които помагат в преодоляването на житейските предизвикателства.

След обучението си по дизайн, Тибо Прюн започва да се занимава с илюстриране на книги. Той постепенно развива техниката си на рисуване с гваш и се насочва към илюстрациите за деца. През 2011 г. основава Margot Editions с цел да публикува други талантливи автори и илюстратори и да създава качествени книги и комикси за деца.

Книгата може да бъде поръчана от сайта на издателство ''Ентусиаст''. А тук ще намерите и откъс от ''Лисан, жабокът Глуби и мечокът Гризли''.