''Силата на мозъка'' представя ценни съвети за подобряването на най-важния орган

  • Сподели:
''Силата на мозъка'' представя ценни съвети за подобряването на най-важния орган

 Книгата е съществен наръчник за по-добър и по-дълъг живот.

Какво означава да имаш здрав и щастлив мозък? Научният журналист Катрин де Ланг внимателно подбира полезни практики, които поддържат във форма диригента в тялото. В „Силата на мозъка“, издавана от „Ентусиаст“, авторката увлекателно разкрива връзката между мозъчната функция и как сънят, упражненията, диетата и дори социализирането са основополагащи за поддържането на сивото вещество.

Катрин де Ланг е научен журналист и редактор в New Scientist и автор на две книги. Нейната специалност е биомедицинска наука с особен интерес към храненето, упражненията, генетиката, неврологията и психологията. Преди да се присъедини към New Scientist, тя работи на свободна практика като редактор и видео и аудио продуцент.

Нейни статии са публикувани в Nature, The Observer, The Telegraph, BBC Future, BBC Focus и др.
При настоящия климат и драстичната промяна на начина на живот опознаването на факторите, които влияят на мозъчните функции, и нещата, които са нужни за тяхното подобрение, са от решаващо значение. Катрин де Ланг пише настоящата книга по достъпен начин за хора, които не се занимават с наука и дава изчерпателен и актуален поглед към разбирането за нарушенията на мозъка, колко бързопроменяща се е тази сфера и колко много не се знае за нея.

Изданието включва любопитни твърдения от водещи учени в областта и се фокусира върху важни теми като диетата, съня, упражненията, мозъчните тренировки и емоциите. То обяснява науката зад това, което наистина засяга най-важния орган, и предлага съвети и упражнения, чрез които човек да запази доброто състояние на функциите на мозъка, докато старее.

Какви храни да консумираме за по-добро настроение? От колко сън се нуждаем наистина? Как самотата променя мозъка ни? Каква е лечебната сила на домашните любимци? Как характерът ни влияе на психичното здраве? Защо стресът невинаги е лош? И как умората може да е само в ума ни? Всички отговори на тези въпроси се разгръщат в „Силата на мозъка“.

„Страхотна книга, която ще ви помогне да се грижите за най-мощния компютър, който някога ще имате“, споделя Джей Джаямохан, консултиращ детски неврохирург в болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд.

Книгата може да бъде поръчана от сайта на издателство ''Ентусиаст''