Ларш Кеплер представя „Огледалния човек“ – новото лице на ужаса

  • Сподели:
Ларш Кеплер представя „Огледалния човек“ – новото лице на ужаса

Роман №8 от серията за инспектор Юна Лина излиза на български език

Ако видиш отражението му, значи е прекалено късно. „Огледалния човек“ е новият криминален трилър от популярния шведски тандем Ларш Кеплер. Книгата, издавана от „Ентусиаст“, разкрива мрачна и смущаваща история, която умело предава сложната психика на убиеца. До момента заглавието е разпродадено в тираж от над 15 милиона екземпляра по целия свят и заема челните места в класациите за най-четени романи в няколко страни.

След „Хипнотизаторът“, „Договорът „Паганини“, „Свидетел на огъня“, „Пясъчния човек“, „Преследвачът“, „Ловеца на зайци“ и „Лазар“ съпрузите Александър и Александра Андорил с псевдонима Ларш Кеплер разказват нова динамична и обсебваща история. В „Огледалния човек“ авторите изследват най-тъмните кътчета в човешката душа и тестват границите на злото. Този роман ще накара читателите да се съмняват в собствените си възприятия за реалността.

Седемнайсетгодишната Джени е отвлечена посред бял ден и е отведена в изолирана къща, където е окована и затворена в клетка с други момичета. Похитителят им е непредсказуем, хитър и изключително жесток. Той успява да осуети всеки техен опит за бягство, а веднъж хванати, те рядко оцеляват след наказанието си.

Пет години по-късно Джени е намерена мъртва и полицията се мъчи да открие следа сред оскъдните доказателства. Криминален инспектор Юна Лина разбира, че убийството ѝ има връзка със смърт, обявена за самоубийство преди години. Когато и седемнайсетгодишното сираче Миа изчезва, на Юна му става ясно, че си имат работа със сериен убиец, чийто вилнеж тепърва започва.

Докато полицията се приближава към него, Миа и останалите пленници са изправени пред още по-голяма опасност, а Юна се озовава в привидно невъзможна надпревара с времето, за да спаси младите им животи.

„Способността на Кеплер да нагнети напрежението по пътя към зашеметяващо разкритие е забележителна“, споделят от Publishers Weekly. „Огледалния човек“ може да се сравни с най-добрите романи на Томас Харис.“

Откъс от ''Огледалния човек'' може да откриете тук

Поръчайте книгата от сайта на издателство ''Ентусиаст''