Ирса Сигурдардотир - Изкупление

  • Сподели:
Ирса Сигурдардотир - Изкупление

Ирса Сигурдардотир продължава хитовата поредица за комисар Хюлдар и психоложката Фрея с нов разтърсващ случай

 

Исландската кралица на криминалния жанр Ирса Сигурдардотир убедително се завръща на българския книжен пазар с третия случай от изключителната си поредица, която от издателство „Емас“ превеждат у нас. Рядкост е да попаднеш на писател, който става все по-добър с всяка следваща книга, но пък и нищо у Ирса Сигурдардотир не е обичайно. Тя е директор в една от най-големите инженерни компании в Исландия, а втората ѝ работа – съвсем небрежно – е автор на бестселър трилъри с постоянно увеличаващ се брой фенове по цял свят. Книгите ѝ се четат в преводи на повече от 30 езика, удостоявани са с награди за най-добър криминален роман на Исландия и на Скандинавието, издания като „Таймс Литерари Съплемент“ я определят за една от „най-добрите криминални автори в света“.

 

Българските читатели вече познават „ДНК“ и „Водовъртеж“, първите две части от поредицата на Ирса за полицейския комисар Хюлдар и детската психоложка Фрея, а сега имат възможност да се впуснат в следващото разследване – „Изкупление“. В духа на поредицата „Изкупление“ хвърля светлина върху дълбоките белези, нанесени от травмите в детството, и се съсредоточава върху коварния характер на тормоза. Както в предишните книги в серията, и тук Ирса демонстрира в равни дози проницателност и емоционална интелигентност и дяволски добри умения за заплитане на сюжета. „Изкупление“ е богат, многопластов криминален роман с мрачна атмосфера и още по-мрачни престъпления и е задължително четиво тази пролет.

 

Той искаше от тях единствено да изкупят греховете си...

Полицията разбира за престъплението като всички останали – от клип в социалните мрежи, показващ ужасено младо момиче да моли за прошка. По-късно тялото му е открито, белязано с цифрата „2“. Комисар Хюлдар поема разследването, а психоложката Фрея неохотно се присъединява за разпитите на приятелите на убитата тийнейджърка. Скоро става ясно, че Стела е била далеч от ангелския образ, който близките ѝ обрисуват, и все пак кой би я мразил толкова, че да пожелае смъртта ѝ?
    Изчезва още един тийнейджър, последват още клипове и неговото тяло с цифра „3“. Хюлдар и Фрея са единодушни – истината съвсем не е проста. Изглежда, убиецът все още не е завършил планираното. Очаква ли ги някъде и жертва „1“?

„Изключителен роман. Тази емоционално помитаща история заслужава да стигне до огромна аудитория.“  ⋆⋆⋆⋆⋆ Пъблишърс Уикли


„Лесно е да се разбере защо толкова хора обичат книгите на Ирса. Те са впримчващи, иноваторски и вълнуващи!“ Джеймс Патерсън

 

Ирса Сигурдардотир - Изкупление
Ирса Сигурдардотир
Ирса Сигурдардотир - Изкупление
Случаите на Хюлдар и Фрея