Кели Нунън Горс: "Излекувай се"

  • Сподели:
Кели Нунън Горс: "Излекувай се"

"Излекувай се" от издателство "Хермес"

Неизбежно ли е да се разболяваме? От какво зависи здравето ни – от гените или от начина ни на живот? Към какъв тип лечение да се насочим, ако страдаме от хронично заболяване? Кои болести са нелечими?

За да намери отговорите на тези и още редица други важни въпроси, Кели Нунън Горс се обръща към световноизвестни духовни лидери и авторитети в областта на холистичното лечение.

Експерти като Дийпак Чопра, Антъни Уилям, Мариам Уилямсън, Брус Липтън, Джо Диспенза споделят своите възгледи за същността на болестите, за дълбоката връзка между ума и тялото и за реалните възможности за лечение.

В книгата са представени и историите на хора, преодолели форми на рак и тежки заболявания, които конвенционалната медицина счита за "нелечими" и "фатални". Вдъхновяващите и емоционални проникновения на тези победители доказват, че пътят на изцелението е индивидуален и дълбоко личен.

Затова в Излекувайте се не са представени детайлно хранителни режими и лечебни системи. Целта й е да даде ново разбиране за чудесата на човешкото тяло и удивителния вътрешен потенциал да се лекуваме, за да може всеки да намери своя път към здравето.

Базирана върху едноименния популярен документален филм на Нетфликс.

Превод Снежана Милева

За автора

Кели Нунън Горс вече двадесет години работи в областта на киното и телевизията. От 2012 г. се занимава с писане, режисура и продуцентство. Основател е на Elevative Entertainment – продуцентска компания, чрез която се стреми да развива смислени, информативни и вдъхновяващи проекти.

Като най-значим сред тях до момента определя документалния филм "Излекувайте се". Едноименната книга вече е преведена на 22 езика. По повод изданието Горс споделя:

"Намерението на тази книга е посредством добра информираност да насочи вниманието ни към онова, което се крие в основата на епидемиите от хронични заболявания, и реалните възможности за лечение.

Последните научни открития показват, че ние невинаги сме жертва на непроменими гени, както и че не бива да вярваме на страшните прогнози. Всъщност имаме повече контрол над здравето и живота си, отколкото сме научени да вярваме."

Какво споделят експертите

"Любовта ни свързва с живота, а страхът прекъсва тази връзка. Той е в основата на останалите дисфункционални емоции, които нарушават състоянието на хомеостаза, на саморегулиране – и тогава от това чувство на дискомфорт се развива болестта."

Д-р Дийпак Чопра

"Всяка мисъл оказва въздействие върху тялото, а също и върху целия ни живот, защото между нас няма разделеност. Ако ви нападна, аз нападам себе си. Ако не ви съчувствам, аз отказвам съчувствие на себе си и това засяга тялото ми. Стремете се да прощавате. Стремете се да изпитвате повече съчувствие, защото така помагате на себе си."

Мариан Уилямсън

"Вашето тяло ви обича. То ви обича безусловно и не ви предава. Имайте търпение, проявявайте съчувствие. Живейте за деня. Ще успеете. Няма значение откога сте болни – можете да се излекувате. Винаги помнете това."

Антъни Уилям

"Ние не сме жертви, а създатели. Ако внесем стрес в живота си, ще проявим болест. Ако отстраним стреса, можем да премахнем и болестта."

Брус Липтън

"Медитацията съществува от хиляди години. Умът не спира да бърбори и като цяло ни разказва все неща, които ни плашат и ограничават. Умът е прекрасен, когато го използваш като инструмент, и не толкова, когато поеме контрола. Така че най-малкото, което прави медитацията, е да облекчава стреса."

Джоан Борисенко

"Това, което мислите, и това, което казвате, е реалността, която сами си създавате. Всеки ден в организма се образуват нови клетки. Престанете да говорите на тялото си онова, което не искате, и започнете да му казвате онова, което искате – и ще видите какво ще се случи."

Роб Уъргин

Откъс

Здравето ни зависи от връзката между ума и тялото