Младият поет Явор Янесовски представи новата си стихосбирка ''Сънуван шепот''

  • Сподели:
Младият поет Явор Янесовски представи новата си стихосбирка ''Сънуван шепот''

Събитието обедини поезия, музика и театър в магичен пърформанс

Многобройна публика посети емоционалната премиера на стихосбирката „Сънуван шепот“ от младия поет Явор Янесовски. Събитието се проведе на 12 септември 2023 г. в Книжен център „Гринуич“ и събра на една сцена писатели, музиканти и театрални артисти.

Художничката Павлина Тодорова представи картините си, поместени в изданието, а сумата от продажбите им, както и тази от закупените книги, беше дарена на Сдружение „Операция: Плюшено мече“.

„Сънуван шепот“ е третата стихосбирка, която пиша, но с нея поставям началото на нов много по-личен и емоционален етап в творчеството си. Тя е връщане назад във времето към най-съкровените ми мигове, част от тях опиянени от щастие, други болезнени.“, сподели Янесовски.

„Читателите ще бъдат отведени на пътешествие до бленувани и неподозирани дестинации“, добави авторът и благодари на художничката, чиито картини допълват написаното по невероятен начин.

Водещият на премиерата, писателят и музикант Светослав Димитров, успя да провокира Явор Янесовски с необичайни въпроси, които разкриха любопитни подробности, свързани с написването на стихосбирката, преживяванията и с пътя на твореца през годините, посветени на поезията.

Към невероятната атмосфера допринесоха талантливите артисти от Playback театър „Разкажи ми“ и известните родни музиканти от „Fairy Strings“ Бояна Зарева (цигулка) и Девора Крумова (арфа). Те омагьосаха гостите с импровизиран пърформанс, който по въздействащ начин визуализира света на лирическия Аз, изпълнен с копнежи, страхове и „сиротни тайни“. Гостите се насладиха на лиричната вечер и за първи път успяха да се докоснат толкова близо до света на твореца.

Официална фейсбук страница на Явор Янесовски