Найо Марш – една от грандамите на криминалната литература

  • Сподели:
Найо Марш – една от грандамите на криминалната литература

Издателство „Ера“ с радост представя на българската публика автор, който отдавна би трябвало да е познат на всеки заклет почитател на криминалния жанр. „Талант за престъпление“ е първата книга от световноизвестната Найо Марш, преведена на български език.

Найо Марш (1895 – 1982) е сред най-прочутите криминални автори в света. Писател от ранга на Агата Кристи, тя е считана за най-голямата звезда на жанра през неговия Златен век. Марш е автор на повече от 30 романа, а нейният емблематичен герой – Родерик Ален, веднага печели симпатиите на читателите. С характерния си стил тя оформя криминалния жанр такъв, какъвто го познаваме днес. Найо Марш е удостоена със званието Дама-командор на ордена на Британската империя, едно от най-високите и почетни отличия. Новозеландката има разностранни творчески интереси и успешна кариера като театрален режисьор.

На 3 август на книжния пазар излезе романът „Талант за престъпление“. Изкусно убийство в малка творческа общност ще предизвика изобретателността на инспектор Родерик Ален. Всички имат мотив. Всички имат възможност. Докато разнищва кой е извършителят, Ален се сблъсква с неочаквано предизвикателство.

Може да купиш от ChapterOne.bg