Йоана Вълчева: "Пратеник на Полумесеца"

  • Сподели:
Йоана Вълчева: "Пратеник на Полумесеца"

"Пратеник на Полумесеца" от Йоана Вълчева

Американската журналистка Леонора Андерсън се качва, заедно с петгодишния си син, във влака за Болоня, без да подозира, че животът им ще се промени безвъзвратно. Завинаги.

Адът над главите им отприщва един човек - страховитият Асад ал Сахра, най-ценното оръжие на иракска терористична организация. Черпейки сили от гнева и омразата, той посвещава живота си на отмъщението.

В безмилостна надпревара с времето инспектор от италианската полиция, профайлър с български произход и капитан от НАТО обединяват усилия, за да разкрият извършителите на серия смъртоносни атентати. Но понякога, за да разберем настоящето, трябва да се потопим в миналото.

За автора

Йоана Вълчева е съвременен български писател, автор на романите "Съвест" (2016), "Пегол" (2017), вдъхновен от реални събития, и „Пратеник на полумесеца" (2020). Определя жанра, в който твори, като романтичен трилър.

Книгите ѝ бързо се превръщат в любими на българските читатели заради интересните и актуални теми, които засягат, динамичното действие и увлекателния стил на писане.

През 2018г. Йоана Вълчева стартира кампанията "България чете" под формата на книжно онлайн предизвикателство. То продължава 5 месеца и в него се включват над 1500 души, десетки съвременни български писатели, публични личности и медии.