Бързи процедури за свежа кожа на лицето

  • Сподели:
Бързи процедури за свежа кожа на лицето

Когато нямате време да посетите козметичен салон, а ви се налага да бъдете след ден-два в перфектна форма, доверете се на следните лесни процедури, които имат експресно действие - правят кожата красива, лъчезарна и свежа.

Често пъти маските и процедурите, прилагани в салони за красота, имат ефект едва след няколко дни. А за тези гарантираме, че са доказали своите експресни резултати и имат магическо въздействие на кожата.

Почистващи: Основното, което трябва да знаете, е че преди важен житейски момент, изискващ вашата блестяща външност, е недопустимо да почиствате лицето от пъпки, точки или комедони. Червените петна от почистването остават няколко дни по лицето и дори гримът не може да ги прикрие. Затова е най-добре да прилагате домашни трикове.

Парната баня и горещите компреси са много полезни - кръвоснабдяват кожата, овлажняват я и я почистват, като отварят порите и отделят излишни клетки от епидермиса.

При мазна и нормална кожа парната баня може да продължи 12-15 минути, а на сухата кожа са нужни не повече от 5-6 минути. След запарването на лицето измийте енергично лицето с топла вода, после със студена, като разтривате и масажирате.

Горещите компреси са направо вълшебни - освежават всякакъв тип кожа. С хавлиена кърпа, напоена с гореща вода и после изцедена, покрийте лицето за 2-3 минути, като си оставите отвор за дишане. Когато кърпата изстине, натопете я отново в гореща вода, изцедете я и отново поставете на лицето. Това "упражнение" повторете 4-5 пъти, след което измийте лицето си с топла вода и наплискайте със студена.

Много добър ефект има компресът с житна вода. Тя е богата на алантоин и има успокояващо и дори лечебно въздействие на чувствителна и зачервена кожа. Сварете една шепа жито за около половин час в 1 литър вода, прецедете, охладете, но не прекалено, и с част от отварата си направете компрес. Останалата част можете да запазите няколко дни в хладилник за следващи процедури, като тогава трябва леко да я затоплите.