Чарлийз Терон за двойните стандарти по отношение на остаряването

  • Сподели:
Чарлийз Терон за двойните стандарти по отношение на остаряването

Чарлийз Терон отговори на слуховете, че си е направила лифтинг на лицето, като се пошегува, че просто остарява.

В неотдавнашно интервю за Allure Терон говори за това, че поради славата ѝ процесът на стареене е постоянно под прицел. Актрисата - която е едно от лицата на Dior от 2004 г. насам - каза, че обича лицето ѝ да се "променя и старее", а след това се противопостави на слуховете, че си е правила пластични операции.

"Лицето ми се променя и остарява и аз обичам този факт", каза Терон. Но хората смятат, че съм си направила лифтинг на лицето, задават ми въпроси, а аз им отговарям, че просто остарявам! Това не означава, че имам лоша пластична операция."

Терон продължава да критикува несправедливите двойните стандарти, които според нея се прилагат при обсъждането на възрастта на мъжете и жените. Актрисата презира концепцията за жените, които остаряват лошо, докато мъжете остаряват добре.

"Винаги съм имала проблеми с факта, че мъжете остаряват като хубаво вино, докато жените - като откъснати цветя", казва Терон. "Презирам тази концепция и искам да се боря срещу нея, но също така смятам, че жените искат да остаряват по начин, който им се струва правилен. Мисля, че трябва да бъдем малко по-съпричастни към начина, по който всички ние преминаваме през своя път. Моят път, по който трябваше да видя лицето си на билборд, сега е доста по-забавен."

Терон изгрява като звезда през 90-те години на миналия век, а през 2003 г. печели "Оскар" за филма "Чудовище", в който играе серийната убийца Айлин Уорнос. Сред другите ѝ ключови роли са "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Снежанка и ловецът", "Young Adult", "Tully" и "Atomic Blonde". В момента може да бъде видяна в последния филм "Бързи и яростни".

Терон също така обсъжда колко по-трудно е да свали килограмите, натрупани за роля, с напредването на възрастта. ''Докато при свалянето на 40-те килограма, натрупани за филма "Чудовище", беше необходимо просто да пропусна три хранения и да се върна към нормалното си тегло, то свалянето на килограмите, натрупани за "Тъли" през 2018 г., беше много по-голямо предизвикателство.''

Тя каза: "Спомням си, че след една година опити за сваляне на килограми се обадих на лекаря си и му казах: "Мисля, че умирам, защото не мога да сваля тези килограми". А той отвърна: "Ти си над 40 години. Успокой се. Метаболизмът ти вече не е същият.'' Никога повече няма да се снимам във филм, в който се налага да качвам килограми за достоверността на ролята. Никога повече няма да го направя, защото после няма да съм в състояние да ги сваля."