Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

  • Сподели:
Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

Думата "Детокс" стана толкова модерна, че е навсякъде - в храните, в козметиката, дори и в начина ни на мислене. В 99% от случаите свързваме процеса на детоксикация с вътрешното пречистване на тялото.

Гонейки заветната крайната цел, ние спазваме детокс диета, взимаме детокс храни или добавки, спазваме детокс режим, в който спортът има основна роля.

Мнозина от нас сигурно ще се изненадат, но детоксикацията не е само вътрешна, но и външна, включваща целенасочено пречистване на кожата и косата.

Замърсяването на въздуха в големите градове с прах и изгорели газове от автомобилите; цигареният дим и климатиците; многото часове, прекарани около печката в кухнята; потенето в ежедневието и във фитнеса; парфюмите, наситени със силни есенции; евтината и неподходяща козметика... Всичко това крещи на висок глас, че имаме спешна нужда от детокс на косата и скалпа. 

При нас, дамите, нуждата от пречистване на косата и скалпа е още по-голяма, поради простата причина, че редовно ги подлагаме на такива "мъчения" като сешоар след баня, боядисване или обезцветяване, къдрене или изправяне, третиране с други всевъзможни продукти. 

Как може да разберем, че имаме нужда от детокс? Ами много просто... Ако косата е без блясък и мекота; изглежда суха и изтощена; краищата на косъма цъфтят или се чупят; имаме силен косопад; често усещаме сърбеж по скалпа, дори лека болка - това са знаци, че косата ни има нужда от спешна помощ. 

Пречистването на косата не е еднократен акт, който правим тук и сега и приключваме, а системна грижа, в основата на която стои осъзната философия за начин на живот.

В този процес на грижа за себе си трябва задължително да включим и подходящия режим на хранене, като заложим на храни, богати на витамин C. Този важен витамин се грижи за оксигенацията (насищане с кислород) на косата.

За да сме сигурни, че детоскът на косата ще е с дълготраен ефект, в диетата си трябва да добавим и храни, богати на витамин Е, Омега-3 есенциални мастни киселини, цинк. 

В детоксикацията на косата и скалпа се включват и професионалните фризьори, които ни дават още няколко безценни съвета по темата: ползването на лакове, гелове и вакси за коса меко казано не е препоръчително; косата трябва да диша, затова редовното й захлупване с шапки или шалове не е OK.

Но пък коафьорите са единодушни, че измиването на косата с редуването на топла и студена вода действа като фрикция, която подобрява кръвообращението на скалпа.

Не трябва да забравяме и за защитата от вредните лъчи на слънцето, което оказва своето пагубно въздействие върху косата. През XXI век всяка козметика трябва по презумпция да има UV филтър. 

Следвайки детокс тенденцията и осланяйки се на най-новите постижения на науката за красота, лаборатория PHYTO - пионер в грижата за косата с растителните екстракти, създаде серията PHYTODETOX, включваща два изключително висококачествени продукта - почистваща маска преди измиване и почистващ и ободряващ шампоан.

PHYTODETOX е нещо повече от почистваща и ободряваща грижа за замърсен скалп и коса, защото използвайки само силата на естествените съставки, прави косата по-лека, по-здрава, по-чиста и по-бляскава. Какво повече да иска една жена! 

В текстовете под снимките ще откриете какво представляват двата продукта от серията PHYTODETOX, за какво помагат и как се прилагат.

Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

Аквтини съставки на почиствщия и ободряващ шампоан:

Етерично масло от евкалипт: пречиства

Богато на евкалиптол, евкалиптовото етерично масло осигурява освежаващо действие, идеално за замърсена и задушена коса.

Екстракт от хамамелис: антиоксидантно действие

Екстракт от градински чай и лайка: успокояващо и пречистващо действие

От древни времена, лайката се използва заради нейните противовъзпалителни, антиоксидантни и лечебни свойства. Градинският чай или по-полярен като салвия пък е считан за универсално лекарство и се е препоръчвал за лечебна цел.

С омекотяващо и овлажняващо действие, тази комбинация от растителни екстракти на цвят от лайка и листа от градински чай допринася за комфорта и блясъка на косата.

Екстракт от корен на репей:стимулира микроциркулацията на скалпа

Растението е известно с ефективното си действие срещу излишния себум. Екстрактът му спомага за детоксикация на скалпа и придава лекота на замърсената коса, която е склонна към омазняване

Приложение: веднъж или два пъти седмично нанесете малко количество от шампоана върху влажна коса, масажирайте нежно и изплакнете.

Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

Аквтини съставки на почистващата маска преди измиване:

Етерично масло от евкалипт: пречистващо действие

Богато на евкалиптол, евкалиптовото етерично масло осигурява освежаващо действие, подходящо за замърсена и задушена коса.

Мароканската глина Расул : отстранява нечистотите

Глината Расул е уникална със способността си да извлича всички мазнини, токсини, нечистоти и излишъци от тялото, благодарение на съдържащия се в нея смектит, който има силни абсорбиращи свойства. Има високо минерално съдържание, което я прави силно детоксикираща, тъй като на практика минералите, съдържащи се в нея, изместват натрупаните в кожата токсини.

Екстракт от корен на репей:стимулира микроциркулацията на скалпа

Растението е известно с ефективното си действие срещу излишния себум. Екстрактът му спомага за детоксикация на скалпа и придава лекота на замърсената коса, която е склонна към омазняване.

Приложение: веднъж седмично нанесете на сух скалп, сектор по сектор. Оставете маската да действа в продължение на 10 минути, след това изплакнете обилно с шампоан PHYTODETOX.

Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

PHYTODETOX = почистваща маска преди измиване + почистващ и ободряващ шампоан

Почистваща маска преди измиване

Кремообразна естествена мека розова текстура. Аромат на евкалипт. Без добавени други аромати.

Действие: дълбоко почиства скалпа; абсорбира нечистотите (прах, замърсяване, наслояване); освежава; пречиства косата и скалпа.

Резултат: Здрав и чист скалп; дава обем и плътност от корена.

Фитодетокс почистващ и ободряващ шампоан

Втора стъпка от рутинната процедура на PHYTODETOX. Кремообразната текстура пречиства косата в дълбочина. Шампоанът съчетава омекотяващите свойства на растенията в сърцето на формулата със силно измиващо действие.

Премахва натрупаните нечистоти като дим и градско замърсяване, които утежняват косата. Освежаващият аромат на евкалиптовото етерично масло подсилва детоксикиращото и пречистващо усещане. Мека, блестяща и копринена коса изглежда по-ефирна след измиване и остава чиста за по-дълъг период.

Действие: премахва остатъците, които утежняват косата: натрупващи се продукти, дим, замърсяване; дълбоко почиства скалпа без да дразни.

Резултат: мека, блестяща и копринена коса изглежда по-ефирна след измиване.

Детокс на косата - не моден каприз, а спешна помощ

PHYTODETOX или детокс за косата - новият тренд

Нов начин на живот, чести тренировки, дейности на открито в града… Нови продукти за коса, сух шампоан, текстуриран прах, боядисване… Косата също е повлияна от градския и забързан начин на живот.

С PHYTODETOX косата се ражда за нов живот!