Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

  • Сподели:
Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

През лятото основният фокус в грижата за кожата е върху UV лъчите и вредното влияние при прекомерното излагане на слънце. Но има една друга "невидима заплаха", която често подценяваме, а именно синята светлина.

Какво представлява синята светлина

Синята светлина или HEVIS (Високоенергийна видима светлина) се излъчва от таблети, компютри, мобилни телефони и LED устройства. Тя представлява около 25% от видимата светлина.

Дължината на вълната е приблизително между 400 nm и 500 nm и е една от най-късите и най-високи на енергийно ниво. HEVIS е вид радиация, близка до ултравиолетовото лъчение (UV), но за разлика от нея прониква по-навътре в кожата и вреди на клетките в най-долния ѝ слой.

Как ни вреди синята светлина

В резултат на облъчването със синя светлина в кожата се образуват свободни радикали. Разрушават се клетъчните структури в дългосрочен план, за което вече съществува и конкретен термин - дигитално стареене.

Как можем да намалим вредното влияние на синята светлина

Стремежът към здраве, красота и неутрализиране на този вреден фактор в съвременния свят, е вдъхновението за създаването на иновативната линия Blue light technology на професионалната испанска козметика за лице и тяло Skeyndor.

В разработването на линията са вложени над 2 години научен труд и независими лабораторни изследвания в 4 държави, в партньорство с Hewlett Packard.

Skeyndor е удостоена през 2017-та с награда за иновативна компания от Каталунската търговска асоциация (CECOT). 

Как козметиката ни защитава от дигитално старене

Принципът на действие на козметичните продукти е директно блокиране на синята светлина от спектъра, чрез две групи фотозащити.

По този начин се неутрализират ефектите от дълготрайната хиперпигментацията, която е призната за един от най-неприятните и трудно за разрешаване козметични проблеми.

Натуралните съставки образуват антисин светлинен слой, който абсорбира вредната синя светлина и създава своеобразна бариера върху кожата.

Друго предимство на продуктите, които съдържат тази технология (крем, защитен лосион, сухо масло, протектор за лице, тяло и коса), е че съдържат пигменти, които коригират цвета на кожата.

Благодарение на леката си текстура могат да се използват както самостоятелно, така и в съчетание с други козметични продукти.

Съвети от специалистите

При ограничаване на излагането на синя светлина до 6 часа на ден и полагане на правилни мерки, осезаемо може да се намали появата на петна, бръчки, тъмни кръгове под очите и дехидратация.

Експертите препоръчват да се избягва употребата на мобилни устройва, поне час преди заспиване, защото синята светлина влияе негативно на хормона на съня – мелатонин и предизвиква хронична умора.

Сподели и спечели

Включете се в играта на фейсбук страницата ни и споделте своя опит в борбата с дигиталното стареене:

- Колко часа дневно сте изложени на вредното влияние на синя светлина, излъчвана от различни устройства?

- Как се грижите за кожата си, за да предотвратите дигиталното стареене?

- Какви проблеми срещате в грижата за кожата си през лятото?

- Бихте ли включили професионалната козметична грижа с бората с дигиталното стареене?

Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

Синята светлина прониква по-навътре в кожата и вреди на клетките в най-долния ѝ слой.

Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

Синята светлина или HEVIS (Високоенергийна видима светлина) се излъчва от таблети, компютри, мобилни телефони и LED устройства

Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

Иновативната линия Blue light technology на испанска козметика Skeyndor ни помага в борбата с дигиталното стареене. Принципът на действие на козметичните продукти е директно блокиране на синята светлина от спектъра, чрез две групи фотозащити.

Дигиталното стареене или синята светлина – невидимата заплаха за кожата

Може да спечелите една от следните награди:

Защитен крем с много висока защита SPF50+ Blue Light

Подходящ за предпазване на изключително деликатна кожа с висок риск от изгаряне. Продуктът има голям спектър на защита – UVB, UVA, HEVis и IR.

Защитен лосион SPF30 с Blue light технология

Флуид с SPF30 и широк спектър на защита – UVB, UVA, HEVis и IR. Продуктът е подходящ за всички типове кожа и възраст, има леко нанасяне и не оставя неприятен мазен слой. Подходящ за употреба за лице и тяло. Водоустойчив.

Сухо масло спрей протектор SPF 50

Протектор спрей с висока защита от слънце (SPF50), за защита на високорисковата и чувствителна на слънце кожа и коса. Много широк спектър UVB, UVA, IR и HEVis протектор.

Намалява щетите причинени от синята светлина HEVis, упражнявайки индиректен ефект на защита от HEVis синя светлина. Действа като специализиран антиоксидант. Препоръчва се за чувствителна на слънце кожа.