Домашна паста за избелване на зъби и сияйна усмивка

  • Сподели:
Домашна паста за избелване на зъби и сияйна усмивка

Усмивката е от съществено значение за добрия външен вид. Сияйната усмивка и белите зъби издават здрав вид, както и позитивно излъчване.

Ще ви разкрием как бихте могли да си направите домашна паста, която да избели с няколко тона вашите зъби. Тази паста може да се използва веднъж седмично, но не е препоръчително това да се случва всеки ден, тъй като е със съдържание на лимон, а лимонът е вид киселина, която може да увреди устната кухина.

За тази маска ще са ни нужни половин лимон, който предварително сме изстискали в купичка и 2 с л сода за готвене.

Разбъркваме продуктите, след което с помощта на четка за зъби, започваме да нанасяме и с кръгови движения да търкаме зъбите, но без да докосваме венците, след като сме нанесли от тази домашна паста върху зъбите, можем да останем с нея около 10 минути, а после обилно да изплакнем устата си.

Свойствата на содата са прочистващи и антибактериални, чрез нея ние ще успеем да избелим зъбите си с няколко тона, а лимонът ще подсили допълнително способността на содата да премахне ненужните налепи и тъмни петна от зъбите ни.

Важното при тази паста, е, че тя трябва да се използва веднъж седмично в продължение на месец, след което можем да си дадем почивка и след няколко седмици отново можем да я използваме профилактично и с цел избелване.
 

Предлагаме ви още статии: Домашна маска с кокосово масло за сияйна и чиста кожа

Необичайни, но ефективни съвети за красота

Домашна маска за здрава коса