Джулия Робъртс на златните 55

  • Сподели:
Джулия Робъртс на златните 55

В чест на 55-ия рожден ден на любимката на Америка, Джулия Робъртс, решихме да ви запознаем с няколко любопитни факта от нейната автобиография. 

В далечното минало е била сгодена за Кийфър Съдърланд.
През 90-те години двамата имаха връзка за известно време, която завърши с раздяла точно преди сватбата.

Била е обмисляна за ролята на Отровната Айви в ''Batman & Robin''.
Имайки предвид каква катастрофа се оказа филмът, може би е била за добро, че Джулия не е участвала в него.

Джулия лежи по гръб, за да бъде гримирана преди снимки.
Джулия обясни, че това ѝ дава усещане за спокойствие и не позволява на лицето ѝ да се напрегне толкова много в изправено положение.

Джулия трябваше да се научи да използва дясната си ръка по доминиращ начин за ролята си в ''Ерин Брокович''.
Тъй като Джулия е левичарка, това беше предизвикателство, което тя трябваше да посрещне, тъй като героинята беше с доминираща дясна ръка.

Тя е завършена ездачка.
Джулия е изключителен ездач и сама е направила всичките си собствени сцени в ''Runaway Bride''.

Едно от любимите ѝ хобита е плетенето.
Явно това е нейният начин да разпуска от забързаното ежедневие.

Усмивката ѝ е застрахована за 30 милиона долара.
Може и да ви се струва странно, но това е абсолютно вярно. Характерната усмивка на актрисата струва повече от някои луксозни имения. Но тя не е единствената знаменитост, застраховала части от тялото си. Дейвид Бекъм е застраховал краката си на 70 милиона долара.

Джулия е настоявала за равно заплащане в Холивуд.
Робъртс беше прочутата първа актриса, на която бяха платени 20 милиона долара (за ''Ерин Брокович'') – текущата цена по онова време за големи звезди мъже като Том Круз, Мел Гибсън и Том Ханкс.

Съобщава се, че когато преговаря със студиото, нейният агент заговорил за двойния стандарт, отбелязвайки, че филмите на актрисата общо са събрали над 100 милиона долара - повече от нейните колеги мъже. Тя знае колко струва нейното време и труд.

Обича грациозното и естествено остаряване.
Робъртс говори откровено за грациозното остаряване: ''Искам децата ми да знаят кога съм ядосана, кога съм щастлива и кога съм объркана. Лицето ви разказва история и това не трябва да е история за пътуването ви до лекарския кабинет.'' 

Според Робъртс физическите признаци на остаряването не трябва да се борят, което добавя усещане за гравитация към последното заглавие на People: 

''Жалко е, че живеем в толкова паникьосано, дисморфично общество, където жените дори не си дават шанс да видят как ще изглеждат като възрастни хора'', каза Робъртс. 

Тя е практикуващ хиндуист. 
Въпреки че Робъртс е отгледана в баптистко и католическо семейство в Джорджия, тя се обръща към индуизма след снимките на ''Eat, Pray, Love''.

''Бях привлечена и дълбоко очарована от различни аспекти на многоизмерния индуизъм'', каза тя. Заедно със семейството ѝ са посетили храм в Индия, където децата ѝ са получили своите индуистки имена, определени от гуруто в храма.

Точно като всички нас, Джулия също има голяма слабост към "Сватбата на най-добрия ми приятел''. 
Робъртс разказа в предаването ''Good Morning America'', че очаква с нетърпение да сподели популярната романтична комедия от 90-те с децата си. Според твърдения, актрисата е била тази, която е предложила колегите си Камерън Диас и Дермът Мълроуни за ролите на Майкъл и Кими.

Прочетете и: Джулия - ценителката на костюми

 Глътка свеж въздух с ''Билет до рая'' в компанията на Джордж Клуни и Джулия Робъртс

Любовната приказка на Джулия Робъртс и съпругът ѝ Дани Модър през годините

Най-скъпоплатените актьори за 2021 година

Джулия Робъртс: Време е да свалим маските

Трябва ли филмът ''Хубава жена'' да има продължение?

Джордж Клуни и Джулия Робъртс се събират в пътешествие към Рая