Как да кажем "сбогом" на целулита

  • Сподели:
Как да кажем "сбогом" на целулита

Той с лекота превзема бедрата, корема и задните ви части. Настанява се удобно върху най-впечатляващите области от тялото ви и отказва да си тръгне. Целулитът. Един от най-големите саботьори на женската красота!

На какво се дължи появата му?

На мазнината, натрупана под повърхността на кожата, която притиска съединителната тъкан и поражда неприятен козметичен дефект. Близо 90% от нежната половина на човечеството е страдала от този физически дисонанс в един или друг период от живота си.

Причините за появата му са много и най-различни: от хормонални до хранителни. Каквато и да е причината да го откриете върху кожата си, бъдете сигурни, че има начин да се разделите с нежния му терор. Ето как...

• Погрижете се за кръвообращението си!

Подобреното кръвообращение ще засили чувствителността на засегнатите от целулита участъци. Повишеният поток на лимфата и мазнините ще разруши натрупването на влакна и протеини в мастната тъкан, което е основния заподозрян за неравната текстура на кожата ви. Чрез активирането на здравословен вътрешен дренажен цикъл на мазнините, целулитът може да бъде разбит, а контурът на засегнатите участъци ще стане гладък и отчетлив.

Поставете масажна ръкавица върху дланта си, за да я предпазите от протриване и от агресивните съставки и нанесете отгоре й малко количество ексфолиант за тяло. С кръгообразни масажни движения нанесете върху засегнатите участъци от сухата кожа. Добре е ексфолиантът да съдържа семки от жожоба, екстракт от цитруси, алое, омега мастни киселини и антиоксиданти. Масажът в комбинация с тези съставки ще се погрижи за правилното кръвообращение и с времето ще подобри състоянието на епидермиса.

• Запасете се с броколи!

Защото този необикновен зеленчук е най-верният ви съюзник в борбата с целулита. Богато на витамин С, то стимулира образуването на колаген. Броколито може да се похвали и с високо съдържание на растителни вещества, наречени индоли, за които се смята, че се грижат за младежкия вид на кожата.

Редица изследвания доказват, че индолите могат да повишат нивата на естроген, което доказва, че броколито може да стимулира метаболизма на този хормон, а това носи позитивен ефект за намаляване на целулита.

• Заложете на правилните физически упражнения!

Изграждането на здрава мускулатура значително помага за трайното отстраняване на целулита в засегнатите области от тялото ви. Това се дължи и на факта, че изграждайки мускули, калориите се стопяват по-бързо.

Започнете с прикляквания - 3 серии от по 15 повторения, както и с жабешки подскоци - 2 серии от 15 подскока. Прибавете към тях и повдигане на краката от легнало положение до прав ъгъл - 2 серии с 15 повторения и само след седмица ще забележите положителния резултат.

Автор: Нора Атанасова за fashioninside.bg