Как да разберем, че не използваме подходящата за нас козметика

  • Сподели:
Как да разберем, че не използваме подходящата за нас козметика

Вижте кои са сигналите, които ни подсказват, че използваме неподходящите за нас козметични продукти:

Фон дьо тенът ви не е покривен

Много жени правят грешката да използват един и същи фон дьо тен години наред. Но докато на 20 нямате какво да криете освен някоя пъпка, то на 30 и още повече на 40 внезапно се появяват зачервявания, обезцветяване и неравномерен тен на кожата, а покритието, което осигурява фон дьо тенът, става приоритет.

Не се страхувайте да изпробвате различни текстури и съставки на продуктите, това ще ви помогне да откриете най-добрия вариант за вас.

Коректорът не помага

Ако нанасяте коректора си сутрин и тъмните кръгове са все още видими, това е сигнал, че имате нужда от нов продукт. Има разнообразни марки, текстури и формули, сред които се крие и онзи, който ще ви помогне, за да скриете малките бръчици и следи от преумора. Просто трябва да го потърсите.

Спиралата ви сплъстява миглите

Много дами използват стари спирали или формула, която не е подходяща за тях. Помнете, че ефектът на спиралата трае около 6 месеца, след този период, тя започва да изсъхва и да губи свойствата си. Освен това обърнете внимание на съставките на продукта, който избирате. Все пак не желаете да привличате вниманието със сплъстени мигли, нали?

Очната линия се размазва

Изтощението, алергии и различните външни фактори в комбинация с типа на кожата влияят на издръжливостта на очната ви линия. Ако използвате неподходящ продукт е много вероятно, често гримът ви да се размазва и да се нуждае от корекция.

Докато в повечето случаи тези проблеми са резултат от некачествени продукти, понякога причината се крие в типа на кожата ви. Ако имате мазна кожа на клепача, то очната линия и моливът за очи лесно ще се размазват. За тези дами е подходяща гел очната линия, която има по-дълготраен ефект.

Червилото ви се разтича

Когато сме по-млади, дори старите и ярки червила остават на устните за много дълго време.

С напредването на възрастта и начин на живот, включващ пиенето на поне три кафета на ден, дълги часове на работното място и излизане с приятелки след работа, трябва да избираме продуктите за устни стратегически, за да запазим цветът за по-дълго. Така, например, кремообразните червила са идеални за жени, които нямат достатъчно време за поправяне на грима през деня, като придават цвят и хидратират устните.

Източник: rozali.com