Как да се справим с неприятния косопад през есента

  • Сподели:
Как да се справим с неприятния косопад през есента

Може би всяка жена тайничко си мечтае за красива и гъста коса, която кара хората да се обръщат след нея. Но вместо това се сблъсква с неприятния косопад, който помрачава доброто й настроение.

Да, косопадът буди притеснение, но за него има логично обяснение и може да бъде преодолян. Важно е да му обърнем необходимото внимание и да вземем мерки срещу задълбочаването на проблема.

Засиленият косопад през есента

Ако косопадът при мъжете е генетично програмиран, то при жените може да бъде предизвикан от различни външни и вътрешни фактори. Като изключим хормонални промени, употреба на неподходящи продукти или прием на определени лекарства, има няколко причини, поради които косопадът е особено засилен през есента - сезонът, който подлага косата на истинско изпитание.

Първата причина е свързана с естествения цикъл на растеж и обновяване на косата -продължителността на живота на един косъм е средно между 2 и 6 години. В края на пролетта и началото на лятото част от косата ни се намира в период на покой. Около 100 дни след този момент тя започва да пада, т.е. месеците септември и октомври.

Според друга теория пък, през лятото косата се сгъстява, за да се предпази от силното слънце. А през есента, когато то вече грее по-слабо, косата започва да линее и следователно да пада по-интензивно.

Няма как да минем и без стреса - един от бичовете на времето, в което живеем. През есента отново се връщаме към натовареното работно ежедневие, което така или иначе причинява стрес на организма след лятната почивка, в това число и на косата.

Решението: именно през есенните месеци трябва да обърнем по-сериозно внимание на косата си и да се погрижим за нея. Безспорно трябва да заложим на качествена козметика и природни маски за коса, но има още нещо, което ще ни бъде от полза - консумация на храни, които доказано помагат в борбата с косопада.

Ето няколко хранителни продукта, на които може да се доверите. Започваме със сьомга - заради богатото съдържание на омега-3 мастни киселини и протеини. Те играят важна роля в образуването на кератин и подхранването на космения фоликул. Сред полезните за косата храни ще споменем и спанака - заради богатото съдържание на цинк, желязо, витамини В12, D и С. Цинкът има пряко влияние върху здравето на косата и освен в спанака, може да го откриете в миди, яйца, нахут, грах, слънчогледови семки.

Други полезни за косата храни са медът и орехите. Мощните антибактериални съставки в меда действат благоприятно на скалпа, заради което може да се нанася и директно върху косата. Орехите от своя страна са богати на омега-3 и 6 мастни киселини и антиоксиданти. Консумацията на полезните орехови ядки насърчава растежа и плътността на косъма.

Освен консумацията на изброените храни, не трябва да пренебрегваме и качествената козметика. За да ви бъдем полезни в борбата с косопада, ви представяме не един, а няколко продукта от различни серии на Phyto, базирани изцяло на растенията. В текстовете под снимките ще откриете какво представляват отделните продукти, за какво помагат и начина им на употреба.

Как да се справим с неприятния косопад през есента
  • Серия Phytocyane

Серум за лечение на косопад за жени

Енергизира и стимулира растежа на косъма, спира косопада. Подобрява повърхностната микроциркулация на скалпа и забавя побеляването. Ампулите съчетават ефикасно лечение срещу косопад и грижа за обем и здравина.

Приложение: може да се използва като интензивна терапия в случаите на временна алопеция, както и през цялата година - с цел козметичен ефект. Не се нуждае от изплакване.

- Интензивна грижа: 1 aмпула 3 пъти седмично в продължение на 1 месец

- Продължителна употреба: 1 ампула седмично за 2 месеца

Шампоан против косопад за жени

Възстановява жизнеността на косата, стимулира растежа и забавя процесите на стареене. Придава плътност, енергия и мекота на косата.

Как да се справим с неприятния косопад през есента
  • Серия PhytoLium

Енергизиращ шампоан срещу косопад

Възстановява жизнеността и силата на косата, придава здравина и укрепва скалпа.

Употреба: нанесете шампоана върху мокра коса, леко масажирайте и оставете да подейства няколко минути. Изплакнете обилно. Повторете ако е необходимо.

Серум срещу обилен и постоянен косопад

PhytoLium 4 действа с доказани резултати: забавя косопада, стимулира растежа, сгъстява и удължава живота на косата.

Приложение: нанесете серума върху чиста коса сектор по сектор с помощта на апликатора. Без изплакване. Не омазнява косата. Употреба - 3 пъти седмично. Препоръчителна програма - 3 месеца лечение 2 пъти годишно.

Как да се справим с неприятния косопад през есента
  • Серия Phytologist 15

Серум

Едновременно действа върху 15 биологични фактора, които влияят върху косопада и растежа на косата. Серумът третира всички типове косопад и е подходящ за приложение от жени и мъже. Иновативна формула с 99% естествени съставки.

Приложение: 3 пъти седмично. Съдържанието на една ампула се нанася в скалпа сектор по сектор. Без изплакване. Препоръчителна е 3-месечна програма на приложение.

Шампоан 

Идеалното допълнение към серума против косопад, шампоанът от серията подготвя скалпа за последващата терапия със серума, стимулира корените и възстановява обема, силата и красотата на косата.

Резултат: косата е нежно измита, подсилена, защитена и уплътнена.

Как да се справим с неприятния косопад през есента
  • Phytophanère 

Хранителна добавка за коса и нокти

Подпомага заздравяването на косата и увеличава ефикасността на програмите против косопад. Ноктите, по подобие на косата са съставени от кератин. Подхранващите елементи във Phytophanère стимулират растежа на ноктите и ги правят по-устойчиви, особено когато те са чупливи и тънки.

Насоки за употреба: приемат се по 2 капсули на ден с много вода, за предпочитане сутрин, в продължение на 4 месеца.

Как да се справим с неприятния косопад през есента

През есенните месеци трябва да обърнем по-сериозно внимание на косата си и да се погрижим за нея

Снимка: unsplash.com / Megan Lewis