Според изследване, основано на "божествените пропорции", Бела Хадид е най-красивата жена в света

  • Сподели:
Според изследване, основано на "божествените пропорции", Бела Хадид е най-красивата жена в света

Въпреки че стандартите за красота и предпочитанията се променят непрекъснато, съществува древна формула, която според експертите може да изчисли чара на лицето.

Специално проучване е проведено от д-р Джулиан Де Силва, пластичен хирург, носител на златен медал, който специализира в областта на модерната пластична хирургия. А Бела Хадид стана победителка в този необичаен конкурс за красота. Нека видим какво я прави най-красивата жена.

Изследването се основава на "божествените пропорции".
В опит да измерят физическата красота гърците са измислили съотношение, наречено "златно сечение". Макар че в миналото то е било използвано от художници и архитекти, в съвременната епоха учените понякога го използват, за да обяснят защо даден човек се смята за по-красив от другите.

Как се измерва "красотата"?
В своето изследване Де Силва прилага златното сечение към устните, носа, размера и позицията на очите, челюстите и симетрията на различни известни жени. Дължината и ширината на лицата са измерени и след това разделени. Идеалният резултат е приблизително 1,6.

Установено е, че лицето на Бела Хадид е най-близо до съвършенството.
Най-близо до представата на гърците за перфектно лице е супермоделът Бела Хадид. Тя получи оценка от 94,35 % според златното сечение на красотата Фи, а брадичката ѝ бе определена като 99,7 % идеална.

На второ място се нарежда Бионсе, която получава 92,44% от съотношението. Поп певицата Ариана Гранде получи 91,81%, като се класира над Тейлър Суифт с 91,64%, Скарлет Йохансон с 90,91% и Кара Делевин с 89,99%.

Бела Хадид призна, че си е направила ринопластика.
В интервю по-рано тази година Хадид разкри, че си е направила пластична операция на носа, когато е била само на 14 години.

"Иска ми се да бях запазила носа на предците си", добави тя, отричайки слуховете, че някога се е подлагала на филъри или лифтинг на очите, и отдаде емблематичното си лице на добрата стара лента за лице.