Бела Хадид и нейната футуристична рокля Coperni

  • Сподели:
Бела Хадид и нейната футуристична рокля Coperni

Sébastien Meyer и Arnaud Vaillant са мозъците зад ултрамодерния парижки лейбъл Coperni.

За колекцията на марката за пролетта на 2023 г. дизайнерското дуо – което сключи брак на уединен гръцки остров миналата година – разшири още повече границите на модните ''технологии''.

''Това е нашият празник на женските силуети от миналите векове'', казва Вайлан в Zoom преди шоуто. ''И ние искахме да актуализираме естетиката си по научен начин'', добавя Майер.

Проведено в Salle des Textiles в Musée des Arts et Métiers в Париж, шоуто представи цяла гама от забележителни моменти. Дизайнерите сериозно са се заиграли с историческите пропорции, от преувеличените бедра чрез подплънки върху шити вълнени панталони, до прекомерното драпиране на плат върху миниполи, както и кожени якета, които могат да бъдат умело вързани около талията, за да напомнят за 19-ти век.

Освен това имаше отделни части с квадратни и изпъкнали рамене, които кимат към настоящето.

''Квадратността всъщност идва от героите, които виждате в онлайн играта Roblox'', смее се Майер.Също така е важно да обърнете внимание на аксесоарите. Популярната чанта Swipe получи златна промяна, съвсем буквално: Габриеле Венери, италиански майстор от фабриката Semar SRL, изработи версия от 18-каратово злато.

Сред новите чанти са Vanit-E, чанта с форма на куб с горна дръжка; дамската чанта, по-широка, по-скромна част; и нова стъклена чанта, подобна на вирусната от миналия сезон, която беше украсена с цветя и стъклото бе обработено, за да създаде ефект на преливане.

Имаше и слънчеви очила с щипки, вдъхновени от Матрицата, добавяйки към отличителната футуристично-шикова естетика на марката.

Що се отнася до техническите изработки на дрехите, Майер и Вайлан продължиха да прокарват пътеки, независимо дали става въпрос за холографски флорални щампи, залепени върху неопренови рокли и якета, или прилепнали рокли, при които вертикалните панели от плат се държат заедно с метални пръстени, които не се различават от традиционен телефонен кабел.

Но най-добрата футуристична гъвкавост за този сезон беше окончателният вид, който беше направен с помощта на Fabrican - патентован материал за пръскане, който се втвърдява във вид на текстил за носене.

Финалът на шоуто постави Бела Хадид, която се появи на подиума полугола по бикини, закривайки гърдите си с една ръка, докато екип от специалисти – ръководени от д-р Манел Торес, управляващ директор на Fabrican Ltd и изобретател на тъканта със спрей – създадоха перфектната минималистична плъзгаща се рокля на Coperni директно върху тялото ѝ.

''Искахме да посветим този момент на д-р Торес, защото толкова много уважаваме това, което той прави. Смятахме, че е абсолютно необходимо той да ръководи представлението – за нас това прави изживяването още по-магическо'', казва Вайлан.

Това е версията на онзи емблематичен момент на модела Шалом Харлоу по време на шоуто на Александър Маккуин през пролетта на 1999 г.

Шоуто беше посветено на "жените от този свят" и дизайнерите Себастиен Майер и Арно Вайлан написаха:

"За вас, жени, които надхвърляте тялото си и никога не свеждате погледа си пред бодливата тел на морала.''

Предлагаме ви и: Шер обра овациите по време на седмицата на модата в Париж

Кейт Бланшет е новото лице на Louis Vuitton

Келвин Клайн: ''Парите и скъпите дрехи не ти гарантират вкус''

Dior с омагьосваща колекция, посветена на фламенко танца и богатата испанска култура

Нашето розово изкушение - Шарън Стоун