Стандарти за мъжка красота според националността

  • Сподели:
Стандарти за мъжка красота според националността

Срещат се англичанин, германец и и французин… Не, това не е поредният виц за мултинационалните различия в поведението, а описание на видеото, заснето от портала BuzzFeed. В този обиколил мрежата клип авторите се опитват да изследват географията на мъжката красота.

Видеото е хубаво, но не особено информативно. Предлагаме ви редакция, която ще допълни някои съществени белези и разлики в различните мъжки типажи, които се възприемат за красиви.

Стандарти за мъжка красота според националността

1. Австралия

За да разберем какви мъже се харесват в Австралия, достатъчно е да хвърлим поглед върху рейтингите на местните актьори секссимволи като братята Хемсуърт, които винаги са на чело на класациите или поне в първата десятка.

Релефни мускули и плочки по корема, тен, който показва, че тялото често се разхожда голо по плажа. Австралийските мъже съвсем не се дистанцират от козметиката. На Зеления континент процедури като епилация, опъване на лицето или корекция на ушите,са често ползвани от по-силния пол. Средният ръст на австралийците е 175 см.

Стандарти за мъжка красота според националността

2. Корея

В Корея, а така е и в Япония и в Китай, стандартите за мъжка красота се задават от поп-културата. В тези страни мъжете използват толкова козметични средства, колкото и жените, и това се случва без въпроси и излишни коментари дали е редно или не. Блясъкът за устни и гелът за косата са средства, които всеки средно статистически кореец използва.

Корейците обичат да си правят прически, някои от които силно напомнят женската пострижка pixie и най-важното:никаква брада! Тази световна мода въобще не се възприема от жителите на Азия. Пластичната козметология и хирургия обаче процъфтяват с всяка година. 

Стандарти за мъжка красота според националността

3. Индия

Въпреки че Боливуд мощно налага образа на силния самостоятелен герой, индийският мъж буквално е префинен от козметика. 65% от средствата за красота се продават именно в тези райони на света.

С особен успех се ползват избелващите средства и козметиката за коса. В последните години индийците експериментират не само с прически, но и с цвета на косата.

Стандарти за мъжка красота според националността

4. Франция

Репутацията на французите като опитни съблазнители е видима и от тяхната външност – като цяло те винаги изглеждат нагласени и стилни. Имиджът си постигат не само с прическа и модни дрехи, а с постоянна поддръжка.

Те например редовно си избелват зъбите, правят си маникюр, ползват капки за очи. А гардеробът на всеки средно статистически французин е пълен с всевъзможни аксесоари като вратовръзки, шапки, кърпички, очила. Така с помощта на детайлите се изгражда образа за подреденост и стил.

Стандарти за мъжка красота според националността

5. Великобритания

Ако в Азия властва култа към светлата кожа, то в Англия е точно обратно. Най-популярната козметична процедура сред мъжете е изкуственият тен. На особена почит е и най-мъжкия атрибут на нашето време – брадата.Това е странно, защото всеобщото мнение е, че англичанките предпочитат мъже с "меки лица" – без масивна долна челюст, изпити, гладко бръснати със средно месести устни.

Дейвид Бекъм може да се представи като каноничен образец за английска мъжка красота. Има и още един белег, любим на острова – татуировките. Рисунки по тялото си има всеки пети жител в страната. 

Стандарти за мъжка красота според националността

6. Италия

"Важно е сакото да ми стои добре" – това е кредо за италианците, които са огромни почитатели на модата, скъпите тъкани и интересните мотиви. Италианските мъже обичат и умеят да се гласят, така че да не губят своята мъжественост и да изглеждат привлекателни в очите на другия пол.

В италианския език има даже специална дума "sprezzatura", която може да се преведе като умение да се облечеш така, че да изглеждаш небрежно-елегантен.

Стандарти за мъжка красота според националността

7. САЩ

Хетеросексуалните мъже са на път да бъдат сменени от хиперсексуалните. Поне такава мода тръгва от Щатите. На Западния континент вече се харесват яки мъже с добре оформено тяло, но без да е напомпано с добавки, и с много татуировки.

Брадата е задължителна. Колкото по-дълга и небрежна, толкова по-добре. Плюс потник и прави джинси – така сега изглеждат не само рейнджърите от щата Юта, но и жителите в Манхатън. 

Стандарти за мъжка красота според националността

8. Бразилия

Типичният бразилец е микс от най-привлекателните мъжки черти от всички националности. Загоряла на слънцето кожа, наследена от португалците, светли очи – от немците, светли коси – това са само част от белезите, които с доволство ще срещате по плажовете на Копакабана.

Ако се вгледате по-внимателно, ще забележите, че носът, ушите и устните са претърпели поне една хирургична корекция. 

Стандарти за мъжка красота според националността

9. България

Къде сме ние? Българският мъж все още като че ли е на кръстопът. Във вицовете за Бай Ганьо с гордост се прославя мъжкарската грубост, недодяланост и наивна простотия, във фитнессалоните и по плажовете наперено се разхождат напомпани с анаболи тела с епилирани гърди и обрасли крака, а в медийните годишни класации неизменно присъства ретро-секссимвола Стефан Данаилов с прословутата му реприка от "Дами канят": "Ти знаеш ли, че имаш много красиви очи".

Нежните погледи на момичетата са отправени с надежда към Григор Димитров, който е на път да довее свеж чуждоземски бриз в сгъстения от скрупули и предразсъдъци нашенски имидж. Гришо, главно заради успехите си в световния тенис и по-малко заради връзката си с Маша покорява и българските стайлинг класации и вече спечели приза Най-красивият мъж за 2014 г. Лекият му чужбински акцент явно също е един от секси белезите според българските критерии за красота.

Стандарти за мъжка красота според националността

Географията на мъжката красота...