Моника Белучи ексклузивно за мартенския брой на Vogue Гърция, посветен на вечния чар на черно-бялото

  • Сподели:
Моника Белучи ексклузивно за мартенския брой на Vogue Гърция, посветен на вечния чар на черно-бялото

Превъзходната дива разговаря с Елис Кийс за връзката си с Гърция, ролята си легендарната оперна певица Мария Калас, майчинството и мястото на жените в киното. Vogue е събрал всички тези подробности, които трябва да знаете, за да опознаете по-добре суперзвездата Моника Белучи, а броят излиза на 25 февруари.

"Щастливи сме, че тук, във Vogue Гърция, на кориците ни присъства Моника Белучи - една вечна дива, една женска икона", пише главният редактор Талия Карафилиду.

Мартенското издание на гръцкия Vogue, който излиза ексклузивно в събота, 25 февруари, изследва вечния чар на черно-бялото. На корицата е суперзвездата Моника Белучи, снимана ексклузивно за Vogue Гърция в тази гама. По повод ролята си на Мария Калас водещата актриса разговаря с Елис Кийс за силната си връзка с Гърция, за мястото на жените в обществото и филмовата индустрия, но и за женствеността, която винаги е била нейно изразно средство.

"Всичко отнема време. Рим не е построен за един ден, както казваме. Ние сме в прогрес и е интересно да намерим обща основа за общуване, а не за война, за продуктивен, ефективен диалог между жените и мъжете", описва тя.

Легендарната фотографка Елън фон Унверт има уникалната способност да улавя най-ярките черно-бели кадри. "Обичам да улавям живота. Но в черно-бял филм резултатът според мен изглежда по-вълшебен. Той не е толкова реалистичен, но също така притежава сила и спонтанност. Поне това е, което се опитвам да уловя. Освен това ми е по-лесно да реша дали едно изображение е добро или не в черно-бял филм", казва тя в интервюто си в мартенския брой на Vogue Гърция.

Пътешествието продължава с почит към Карл Лагерфелд и неговата кармична връзка с черно-бялото по повод изложбата Karl Lagerfeld: A Line of Beauty в музея Метрополитън в Ню Йорк, а мартенският Vogue Гърция разглежда способността на малката черна рокля да изразява нещо едновременно благородно и революционно, свещено и светско чрез изложбата Beyond the Little Black Dress в Шотландия.

Пет факта за Моника Белучи, които може би не знаете:

След училище Моника започва да учи в Юридическия факултет на университета в Перуджа. Но решава да напусне следването си и да се премести в Милано, за да продължи кариерата си като модел.

Първата си фотосесия прави на 13-годишна възраст.

Първата ѝ корица за Vogue е през 1988 г. в испанското издание.

Тя е първата актриса, която става момиче на Бонд на 50-годишна възраст, участва в "Спектър" заедно с Даниел Крейг и нарушава стандартите за красота.

Любимата ѝ храна е най-простото италианско ястие - паста с пармезан.