Наоми Кембъл стартира Седмицата на модата в Ню Йорк с първата си колекция за PrettyLittleThing

  • Сподели:
Наоми Кембъл стартира Седмицата на модата в Ню Йорк с първата си колекция за PrettyLittleThing

Супермоделът и бизнесдама Наоми Кембъл вече има още една титла зад гърба си: творчески директор.

Дни преди Седмицата на модата в Ню Йорк да започне официално, Кембъл и дизайнерите Едвин Томпсън от Theophilio и Виктор Анате от Vicnate превзеха Cipriani's, за да представят колекция от 70 части от мрежести минижупи, палта от изкуствена кожа, елегантни панталони и блестящи аксесоари.

"PrettyLittleThing е компания, която е достигнала до аудитория в цял свят. Със стрийминга в наши дни можеш да показваш и където пожелаеш. Наред с това съм живяла в Ню Йорк през по-голямата част от живота си, въпреки че съм британка", казва Кембъл. За да отпразнува творческия си дебют, тя кани известни личности от нюйоркската модна сцена, сред които Бетан Хардисън, Пати Уилсън, Алтън Мейсън и Джулия Фокс.

Когато бе обявена за първи път през юни, колекцията бе посрещната със смесени чувства от любителите на модата и устойчивото развитие, които поставиха под въпрос решението на супермодела да си партнира с компанията за бърза мода PrettyLittleThing. Но Кембъл смята, че огромният обхват на PLT - марката има 18,1 милиона потребители на Instagram по целия свят - е от решаващо значение за разпространението на информация за изгряващи таланти като Томпсън и Анат.

"Запознах се с Умар Камани, съосновател на PrettyLittleThing, и ми хареса, че той прегърна идеята, че искам да работя с млади изгряващи таланти и да споделям платформата'', каза Кембъл.

Цените за сътрудничеството с PLT започват от 10 долара. За Кембъл да бъде от другата страна на модния подиум е непознато преживяване. Вместо да седи на стола за грим, тя прекарва часовете преди шоуто, за да се увери, че всички модели са подготвени и готови да излязат. "Беше изнервящо", казва Кембъл. "Бях притеснена. Просто тичах напред-назад и се уверявах, че обувките им са удобни и че косата им е подходяща."

Естествено, Кембъл закри шоуто, давайки на публиката това, за което е дошла.

''След 37 невероятни години на модния подиум съм развълнувана от възможността да споделя последното си приключение от другата страна - като дизайнер! Особено в началото на Седмицата на модата в Ню Йорк!
Процесът е сбъдната мечта, както за мен, така и за младите дизайнери, които са представени: Едвин Томпсън и Виктор Анате и нямаше да се справя без невероятната подкрепа на моята приятелка @iamalexavant, на екипа ми.
Благодаря ви от все сърце, че превърнахте тази колекция в реалност, променяйки темпото на бързата мода.''