Тиволи - паркът на удоволствията в Копенхаген

  • Сподели:
Тиволи - паркът на удоволствията в Копенхаген

Третият най-стар увеселителен парк в света се намира в Копенхаген, Дания.

Сред обширните му цветни градини са разпръснати открити сцени за концерти и представления, ресторанти, кафенета, множество различни атракциони, а през вечерта светлините на фонтаните озаряват парка. 

Паркът е открит през 1843 г. от писателя-архитект Георг Карстенсен (1812–1859) върху южните стени на стария град. Бомбардировките през 1944 г. разрушават много паркови сгради, включително старата концертна зала, а нова такава зала с 2000 места е открита в Тиволи през 1956 г. През 2005 г. тя е основно преустроена.

Посещението на Тиволи е абсолютно задължително за деца и младежи, идващи в Копенхаген. Увеселителният парк предлага всичко - от прилив на адреналин до големи концерти и уникални заведения за хранене, ослепителни светлини и възхитителни градини.

Част от тайната на Тиволи е, че има по нещо за всеки. Разходката там ще разкрие екзотична архитектура, емблематични сгради и красиви градини. През нощта хиляди цветни светлини създават магическа атмосфера, уникална за мястото.

Тиволи е само на няколко минути от площада на кметството и с централната гара в съседство е много лесно да стигнете до него.

В Тиволи има какво ново да видите през цялата година. Декорът в градината отразява променящите се сезони с цветни великденски яйца, ослепителни летни пейзажи, очарователни декорации за Хелоуин и магически коледни светлини.

Лятото в Тиволи означава безброй концерти на открито, вдъхновяващи фестивали и събития, както и забавления, и фойерверки. Около Хелоуин страшни призраци, паяци, плашила и повече от 20 000 тикви превземат градината, карайки я да гъмжи от тръпка и много есенни забавления за цялото семейство.

В Тиволи може да се насладите на свят от вкусни изкушения и кулинарни преживявания. От сандвичи със свинско печено до изискани ястия има по нещо за всяко небце.

В Tivoli Food Hall на ъгъла на главния вход ще намерите 15 ръчно подбрани щанда, всеки от които допринася за богатия избор от кулинарни изживявания.

Залата за хранене Tivoli е отворена през цялата година със свободен достъп извън улицата, така че винаги сте добре дошли да се отбиете - дори извън работното време на градината.

Тиволи е основан през 1843 г. и оттогава се е превърнал в национално съкровище, както и в международна атракция. Авторът на приказки Х. К. Андерсен е посещавал градината много пъти, както Уолт Дисни и ред други знаменитости, които са били поразени от магията на мястото.

Всички забавления са създадени, за да се поберат в чудната вселена на Тиволи и някои от тях са станали направо емблематични, извисяващи се над покривите на Копенхаген.

Най-старият и най-популярен атракцион на Тиволи е The Roller Coaster, конструиран от дърво през 1914 г.

Тиволи може да се похвали с Tivoli Youth Guard, Pantomime Theatre, Nimb, Glass Hall Theatre, Japanese Pagoda, Tivoli Concert Hall - и много други неща, на които да се насладите.

Разгледайте Музей на сладоледа в Ню Йорк и Уикенд в Музея на лавандулата в Прованс