Детски спортен турнир в София припомня игрите на 80-те

  • Сподели:
Детски спортен турнир в София припомня игрите на 80-те

Събитието „Ала-бала-ница“ е вдъхновено от едноименната книга на Силвия Валентино

Спортният турнир „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще се проведе през октомври в София. Събитието е част от инициативата „Играем ЗаЕдно“ на издателство „Ентусиаст“.

Турнирът включва автентични ретро игри от 80-те години, сред които са „Народна топка“, „Скачане на ластик“ и „Пиян морков“. Вдъхновена от новия детски роман „Ала-бала-ница“ с автор Силвия Валентино и художник Лада Янкова, спортната инициатива има за цел да обедини родители и деца, като ги насърчи да прекарат повече време заедно в забавление на открито. 

Събитието ще се проведе на 8 октомври (събота) от 10:00 до 14:00 часа в столичния парк „Борисова градина“ около лятната сцена и паметника на Дико Илиев. Всички желаещи да участват в надпреварата трябва предварително да се регистрират в официалния уебсайт на събитието – www.igraemzaedno,bg., където могат да се запознаят с програмата и регламента за участие в игрите.

Освен класическите игри на открито „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще включва специален кът за рисуване, където малките творци ще могат да разгърнат въображението си с помощта на художничката Лада Янкова.

Всички активности в турнира са вдъхновени от историята в „Ала-бала-ница“, най-новото попълнение в колекцията от издания за деца на „Ентусиаст“. Книгата връща читателите в 80-те години на ХХ век, а главната героиня Лили ги повежда на чудна разходка из улиците на Варна.

„Ала-бала-ница“ запознава децата с игрите от близкото минало, а родителите с умиление си припомнят за стрелянето с прашка, скачането на ластик, вечно ожулените колене и топлите дни, неусетно преминали в безброй забавления.

Събитието „Ала-бала-ница“ е отворено за всички граждани и гости на столицата заедно с техните деца. За най-пъргавите участници и семейства са осигурени специални награди от спортен магазин Sport Depot.

Организаторите ще се погрижат за безопасността по време на провеждане на състезанията и сигурността на децата и техните придружители.

Турнирът ще се проведе под патронажа на кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков.

Партньори на събитието са верига спортни магазини Sport Depot, детска тенис школа Smile Tennis, Smile Events, дамски фитнес клуб „Феерия“, софтуерна компания Hopix IT, Книжен център „Гринуич“, фондация „Детски книги“, трапезна вода Esse и „Албо груп“. Медийни партньори са purvite7.bg и maikomila.bg.