Едно семейство, което е живото доказателство, че стереотипите са предназначени, за да бъдат разбити

  • Сподели:
Едно семейство, което е живото доказателство, че стереотипите са предназначени, за да бъдат разбити

Родителите със синдром на Даун са също толкова любящи, колкото и всички останали родители. Това е урокът, който можем да научим, след като чуем историята на сирийския студент и баща му.

Садер Иса е отгледан от баща си Джад, който има синдром на Даун. Според Садер баща му го е обсипвал с любов и е направил всичко възможно, за да има едно нормално детство. Той обясни как баща му е безкористен и истински стълб в общността. Не само, че не се срамува от своя родител, но се гордее с него, че е успял да го възпита в ценности.

Джад работи усилено, за да може синът му да постигне мечтите си. Работил в мелница за пшеница и така спестявал пари, за да може синът му да учи в колеж. Правил е всичко по силите си, за да може да издържа семейството си и синът му да получи по-добро бъдеще и образование.
А какво искал Садер? Неговата мечта била да стане зъболекар.
Към днешна дата тази мечта е вече реалност и Садер е един от най-добрите и високоплатени зъболекари в Сирия, а щастието, което баща му изпитва, не познава граници. С блясък в очите казвал на хората, че синът му е лекар.

Говорейки за връзката, която родителите му споделят, Садер разказва, че въпреки че са заедно от десетилетия, любовта между майка му и баща му все още е такава, сякаш са се запознали вчера.
Те разбират перфектно нуждите на другия и обичат да прекарват време заедно в разходки сред природата или с филм у дома.

"Гордея се с баща си. През целия ми живот той беше най-голямата ми подкрепа, когато имах нужда от нея", казва Садер за баща си, на когото се гледа благосклонно в общността, защото хората знаят, че той изразява любовта си към другите, без да иска или очаква нищо в замяна.