Фейсбук група дари средства за нуждаещи се

  • Сподели:
Фейсбук група дари средства за нуждаещи се

Всяка година някои членове от групата Истории от Гардероба си разменяли подаръци за Коледа и празникът на жената. 
Тази година обаче традицията се променила в името на нещо още по-добро и смислено.
Ирена Петрова предложила на членовете в групата, да съберат сума пари, всеки колкото има възможност да отдели, за да направят дарение за благотворителна кауза.
Разбира се, идеята се приела на драго сърце. Самата Ирена поела ангажимента за цялата организация.
Участващите си поставили определен срок, до който е допустимо да съберат сумата.
През това време обмисляли вариантите за каузи и хора, на които да изпратят средствата.
Семейство, което има дъщеря, болна от церебрална парализа; самотният татко Светлозар, който има заболяване и отглежда двете си деца; Татяна Кюранова - преборила рака на гърдата, но има фондация, чрез която помага и на други болни от рак (разказвали сме ви за нея в тази статия); онкоболната Диана Дончева; деветгодишният Живко от Пловдив, който страда от рядко заболявяне.
Всички каузи били проучени с цел тяхната достоверност.

В рамките на около две седмици, сумата, която успели на съберат, била 1320 лв.
Взело се единодушно решение, че парите ще бъдат справедливо разпределени между петте каузи, за да може помощта да стигне до повече хора.
Да, сумата не е достатъчна да излекува тежко болен, нито пък е такава, която ще оправи нечий живот завинаги. Но пък е надхвърлила очакванията на събиращите и ще може да стопли няколко души за празниците. Един трогателен жест от непознати за непознати.

Сумата вече е преведена по сметките на нуждаещите се, а аз като администратор на групата и участник в това начинание, ви разказах тази история с надеждата и вярата, че тя ще послужи като добър пример и за други хора, които искат да последват нашата идея.
Ние си дадохме обещание, че това няма да е последният път, в който правим подобно нещо.
Със сигурност занапред ще продължим да помагаме.
Когато даваш за другите, било то пари, подарък, отношение, храна, мил жест - ти си този, който получава трижди повече. Ти си този, който дава своята искрена, човешка подкрепа и солидарност. 

 

Весели и пълни с уют празници!