Кейт Мидълтън и историята на едно перлено бижу

  • Сподели:
Кейт Мидълтън и историята на едно перлено бижу

Кейт Мидълтън носеше много специална перлена огърлица за погребението на кралица Елизабет.

Огърлицата е носена както от кралица Елизабет II, така и от принцеса Даяна.

Кейт Мидълтън е известна с това, че отдава почит на онези, които са дошли преди нея, носейки наследствени, подарени или предаденни бижута. Така че не е изненадващо, че новоназначената принцеса на Уелс пристигна на погребението на кралица Елизабет II със забележителни бижута - включително огърлица, направена от любимите на кралицата перли.

В понеделник Мидълтън се присъедини към погребалната процесия за кралицата, облечена в черна рокля на Алекзандър Маккуин в прав силует с воалирана шапка, с широка периферия, но най-забележителната част от тоалета ù бяха бижутата, които включваха обеци с бахрейнски перли на кралицата и разкошна перлена огърлица с четири нишки с диамантена висулка в центъра. Изборът на дрехи и бижута е умишлен.

Мидълтън носеше сантименталното бижу и преди, по време на диамантената годишнина от сватбата на кралицата и принц Филип през 2017 г. и отново на погребението на херцога на Единбург през 2021 г.

Кралица Елизабет поръча на Гарард да изработи бижуто, използвайки перли, подарени ù от японското правителство през 70-те години. Колието всъщност е дадено назаем на покойната тъща на Мидълтън, принцеса Даяна през 1982 г. на банкет за кралица Беатрикс от Холандия в двореца Хемптън Корт. Нейно величество го носеше и на кралски годеж в Бангладеш през 1983 г.

Перлите винаги са били обичани от кралицата, но бижутерът Мелани Георгакопулос каза пред Vogue, че бижуто също символизира "напускане, което е краят на едно нещо, но началото на нещо друго", както и традицията и уважението, според историка на бижута Вивиен Бекер.

Мидълтън има много връзки със свекърва си - като за начало тя е първата след смъртта на Даяна през 1997 г., която приема титлата принцеса на Уелс.

Нейният годежен пръстен също преди е принадлежал на Даяна.