Сър Пол Маккартни с необичайна молба към Starbucks

  • Сподели:
Сър Пол Маккартни с необичайна молба към Starbucks

Музикалната легенда обедини усилията си с PETA, за да опита да направи алтернативите на немлечни продукти малко по-достъпни.

Сър Пол Макартни се опита да спре допълнителните такси за всичките си любими млечни алтернативни напитки в Starbucks.
Музикалната легенда се обедини с People for the Ethical Treatment of Animals -  PETA, за да помоли главния изпълнителен директор на Starbucks Кевин Джонсън да преразгледа настоящия си подход към растителното мляко. Маккартни написа отворено писмо до франчайза за кафе преди предстоящия си концерт в Сиатъл, където е базирана централата на компанията. 

''Приятелите ми в PETA поемат инициатива за това'', написа той, добаряйки: ''Искрено се надявам, че за бъдещето на планетата и хуманното отношение към животните, вие сте в състояние да приложите тази политика''.

Като се има предвид, че Джонсън трябва да се оттегли като главен изпълнителен директор на 4 април 2022 г., Маккартни се надява, че ще обмисли тази промяна като едно от последните си действия на поста.

В изявлението на сър Маккартни се казва следното: ''Наскоро забелязах, че Starbucks в САЩ таксуват допълнително за растително мляко, за разлика от кравето. Трябва да призная, че това успя да ме изненада, тъй като магазините на Starbucks в Обединеното кралство нямат допълнителна такса за алтернативи на млякото. Бих искал учтиво да ви помоля да вземете под внимание тази политика и в Starbucks USA.''

Макартни е откровен вегетарианец от 70-те години заедно с покойната си първа съпруга Линда Маккартни. След нейната смърт той се закле да се ангажира със защита правата на животните. Дъщеря му Стела Маккартни също е защитник на околната среда от десетилетия и нейната житейска и модна философия напълно изключва употребата на животински кожи.

Дизайнерката е поставила за своя мисия повече от 20 години, да намери решения за веган модата, която не вреди на планетата или животните. 
''В момента модата е една от най-замърсяващите индустрии в света'', казва Стела Маккартни по време на конференцията COP26.