Четири съзнателни стъпки за постигане на нашите цели и желания

  • Сподели:
Четири съзнателни стъпки за постигане на нашите цели и желания

Благоприятните условия, случайността и може би късметът, са част от инструментите, които ежедневно ни помагат да се справим с бедите и да постигаме целите си. Но за да вземете живота си в ръце е нужно нещо повече от това, а нещата, които са ни нужни, за да го постигнем своите желания, са готовност да опитаме, да не спираме да се движим, дори и с малки стъпки към изпълнението на това желание.

Да не пропускаме най-добрата възможност, както и не на последно място, директно да действаме без страха, че няма да успеем.

1. Усилия – Щом искаме да постигнем дадена цел, неминуемо е нужно и да вложим малко усилия, защото в този свят нищо не пада даром от небето, а колкото повече труд и усилия сме вложили в изпълнението на своите желания, толкова по-сладък ще бъде моментът, в който сме сбъднали своите мечти. Всяко наше действие следва точно изработен съзнателен план, който е пряко свързан с реализацията на нашите мечти, затова е важно първо да го обрисуваме в нашата глава, след което стъпка по стъпка да го следваме, без да се отдалечаваме от поставената цел.

2. Риск и провал – Щом сме решили да опитаме, трябва да имаме предвид, че нашето начинание може да не доведе до желаните резултати и в действителност, ние да се провалим, но все пак, ако не рискуваме, няма как да разберем дали сме имали благоприятна възможност, чрез която да постигнем мечтите си.

Рискът е част от играта, а провалът не винаги означава, че сме на погрешен път. Провалът означава, че просто не е дошъл моментът, в който нашата мечта да стане реалност, но въпреки всичко това, ние не трябва никога да се отказваме, трябва да не спираме да опитваме отново и отново, докато не се получи!

3. Вяра – Без вяра трудно бихме могли да следваме този съзнателен план, който предварително сме начертали в главата си. Ако се съмняваме и нямаме нужната увереност, че ще постигнем добър резултат, вече сме развели бялото знаме, още преди да е започнала войната.

Вярата ни дава сили да вървим напред, въпреки препятствията, въпреки провалите, да се опитваме да подобрим своя живот и своето бъдеще, без вяра ние сме изгубени.

Когато човек не вярва в собствените си сили, той не може да предизвика благоприятните възможности, чрез които по-лесно да постига своите мечти, желания и цели! 

4. Нови идеи, опит и ''план Б''– Колкото повече мислим, планираме и фантазираме, толкова повече информация събираме. Новите идеи ни мотивират да погледнем по друг начин на дадена ситуация, както и да вземем най-правилното решение сами за себе си.

Когато човек иска да постигне някаква цел или да сбъдне своите желания, той трябва първо да планира начините, чрез които може да се доближи до тази своя мечта, след което да рискува да има вярата, че ще постигне желаното и на последно място, винаги да има нови идеи както и ''план Б'' – който да го отведе до целта.

Опитът често пъти е способен да ни даде най-правилните съвети, затова винаги трябва да се доверяваме на своята интуиция, както и да се вслушаме в предишния опит, който сме добили с времето, защото опитът е още една крачка напред, по пътя към нашите желания.

За да постигнем своите желания е нужно да вложим своите сили на 100%, само тогава ще бъдем спокойни, че сме дали всичко от себе си и само тогава ще имаме по-големи възможности да ги реализираме.

Винаги трябва да пробваме и да рискуваме, когато искаме да постигнем мечтите си, защото докато стоим на едно място и винаги сме пас, няма как да научим своите уроци от този живот следователно и няма да разберем смисъла на нашето съществуване тук на Земята.

Щом имате намерение да направите нещо, което ще ви приближи до целта, просто действайте, дайте заповед на своето съзнание и го насочете към това, което най-силно желаете, а в замяна, то ще ви се отплати с нейното реализиране, в което ще се включи цялото ви тяло, душа и ум.

Трябва да полагаме усилия и дори, когато не стане от първия път, да пробваме пак, дотогава докато не постигнем желания резултат!
Животът предлага най-красивите дарове на тези, които имат смелостта да рискуват и да се борят за постигането на мечтите си, защото той наистина обича смелите хора!

Четете още: Вземете живота си в ръце и бъдете щастливи

Няколко съвета как да преборим напрежението и трудностите

За да намерим щастието, трябва да го потърсим вътре в себе си

Дълбокото слушане е дар. Говорещият се чувства чут и се създава усещане за присъствието на любов.