За да намерим щастието, трябва да го потърсим вътре в себе си

  • Сподели:
За да намерим щастието, трябва да го потърсим вътре в себе си

''Ако искате да живеете щастлив живот обвържете го с цел, а не с хора или неща!'' – Алберт Айнщайн

Заобикалящата ни среда определено е една от причините, поради които все по-трудно можем да намерим щастието, но когато един човек го търси навън, извън своето тяло, той трудно би успял да го открие.

Когато сме способни да намерим своята вътрешна хармония, ние всъщност ще разберем какво означават думите мир и удовлетворение. Когато успеем да насочим своите мисли, думи и действия към доброто, ние ще изпитаме това щастие, от което силно се нуждаем. 

Повечето хора правят грешката да търсят щастието първо извън своето тяло - в другите хора, в средата и дори в предметите, но нашето щастие се заражда от самите нас, от това с което се занимаваме и от това, в което вярваме силно.

Когато успеем да поддържаме един добър баланс, между разума и обичта, ние ще изпитаме истинското щастие. Всичко в човешкият живот трябва да бъде добре балансирано, което означава, че и чувствата, които изпитваме не трябва да бъдат в повече отколкото нашата душа може да издържи. Нашето тяло е само обвивката, а духът ни е истинската част, която ръководи целия ни свят.

Животът, който живеем, е благодарение на абсолютния покой, от който се е възродил духът ни. Истинското човешко щастие е свързано с покоя на душата, то не е свързано нито с нашето тяло, нито с нашия ум. 

Всеки човек по света се стреми към една и съща цел, а именно да достигне до пълното щастие и през живота си успява да изпробва хиляди начини, чрез които да си го набави, но никое земно щастие не е трайно и не може да ни даде пълно удовлетворение.

Независимо дали сме се вкопчили в земните блага, като пари, почит и титли, ние няма да можем да пренесем това щастие там, където ще отпътува нашата душа, за това е важно, още докато сме тук на Земята да се научим да го търсим единствено в духа, който носим вътре в себе си. 

Нашето тяло е земно притежание, докато душата ни е част от въздуха, затова сами разбирате, че докато храните своето тяло със земните блага и наслади, вие няма как да доставите същото удоволствие и на своята душа.

Трябва да спрем да търсим щастието във външни източници и сами да си го създаваме. Единствено тогава нашето щастие ще бъде трайно и ще ни донесе нужното спокойствие на духа. 

 ''Най-важните два дни в живота ти са – денят, в който си роден и денят, в който разбереш защо…!'' - Марк Твен
 

Предлагаме ви и: Човек преживява всичко с емоционалното си тяло

Без разбиране и състрадание не можем да бъдем щастливи

Ключът към по-добър живот са положителните мисли