Човек преживява всичко с емоционалното си тяло

  • Сподели:
Човек преживява всичко с емоционалното си тяло

''Една от най – шеметните тайни на човешката душа се състои в следното: Разумът никога не може да обясни това, което душата чувства!'' - Рудолф Щайнер

Всички хора по света реагират на трудностите по различен начин, но едно от нещата, които в действителност ги свързва е тяхната силна емоционалност, с която реагират на проблемите.

Още в ранна детска възраст започват да ни учат да приемаме любовта напълно абстрактно, като вид усещане, което не може да се пипне, нито пък да се види, но същевременно носи една блажена зареждаща енергия, която ни прави емоционално изпълнени с щастие. 

Както в духовното ни тяло, така и във физическото ни, когато има някакъв проблем, има система която започва да ни подсказва, че нещо не е както трябва при нашето емоционално тяло, това е безпокойствието и страхът, а при физическото ни тяло е болката.

Когато започнем да изпитваме силно безпокойствие означава, че тази аларма ни подсказва, че има някакъв проблем, на който трябва да обърнем сериозно внимание, ако искаме отново нашето емоционално тяло да заработи нормално и без стрес в него.

В нашето духовно тяло всичко се свежда до усещания, ние не можем да видим какво се случва с нас, но можем да го почувстваме. Всичко абсолютно всичко около нас е свързано с определен тип енергия, която обменя енергийни импулси с нашето тяло.

Това могат да бъдат дрехи, мебели, най-различни видове предмети, както и домът ни, той също разполага с енергийни запаси, които влияят положително или отрицателно на нашето емоционално и духовно същество.

Страхът има способността да ни научи да се предпазваме и самоотбраняваме и така всеки път, в който ние изпитваме това неприятно чувство, всъщност се научаваме, как по-добре можем да предпазим емоционалното си тяло от ударите на съдбата.

След като напълно изгубим невинността си попадаме в реалния живот, в който присъстват най-различни видове сенки и докато едни са бели и нежни, носещи любов и топлина, другите са емоционални вампири, които изцеждат енергията ни.

Всеки човек възприема случващото се в живота му, първо със своето емоционално тяло, след което започва да реагира и физически. 

''Понякога душата прави снимки на неща, които е пожелала, но никога не е виждала!'' – Маргарет Аттуд

Когато преживеем някаква несправедливост или бъдем наранени, ние започваме да използваме страха като защитна стена, която би могла да ни предпази, но в действителност тази защитна стена, която сме изградили във времето, започва да ни пречи, като ни отдалечава и от щастливите моменти, които задължително трябва да изпитаме.

Когато усещаме някаква емоционална болка, ние започваме постепенно да се пълним с емоционална тъга, която дори без да искаме започваме да предаваме и на хората около себе си.

Всички хора по света имаме способността да изпращаме емоционални сигнали, обикновено това се случва, когато някой човек ни нарани тогава в нас се включва и емоционалната защитна реакция, която започва да дава сигнали на мозъка ни, че този човек е лош и че той трябва да изпита същата болка, която сме изпитали и ние.

Често пъти тези емоционални сигнали са свързани и със задържането на негативни чувства и болка, която дълго време сме сдържали в душата си.

Има хора, които предпочитат да се изолират от нормалния свят, както и да се държат зле с другите. Тези хора, освен че трупат огромни количества отрицателна енергия в себе си, те са способни да я пренесат и предадат и на останалите в тяхното обкръжение.

Когато имаме съзнанието, че можем да излекуваме своята душа от всички болки, проблеми и неприятности, на нас ще ни бъде дадена възможността да излекуваме своето емоционално тяло и да прекратим страданието, което изяжда душата ни.

Всичко, както доброто, така и лошото е плод на нашия ум, а чувствата, които допускаме в тялото ни са плод на нашата душа и емоционално състояние, затова се пазете и отворете душата единствено за положителните чувства, които я карат да полети, а отрицателните изхвърлете далеч от себе си!

''С течение на времето ще научиш, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя!'' – Хорхе Луис Борхес

Предлагаме ви и Духовни упражнения за сила и здраво тяло