Десет домашни хитрини, които могат да ви спестят време и средства

  • Сподели:
Десет домашни хитрини, които могат да ви спестят време и средства

Със сигурност е нужно доза въображение тогава, когато искаме да си справим с всекидневните си дейности, а чрез нашите хитри трикове ще можем в допълнение да си спестим много време и средства. Прочетете съветите ни, които могат да ви бъдат от полза в домакинската работа и да улеснят значително живота ви.

1. Напръскайте рендето със зехтин, когато рендосвате сирене, моркови, лимонова кора, за да можете впоследствие да го почистите много по-лесно и бързо.

2. Когато искате да обелите домати, трябва предварително да ги потопите във вряла вода, като за целта можете да използвате мрежичка, в която да ги поставите.

3. Ако искате парфюмът ви да бъде в пъти по-траен, преди да се напръскате натъркайте кожата си с малко вазелин, така ще можете да удължите ефекта му и да ухаете часове наред на своя любим аромат.

4. Ако върху белите ви ризи и тениски има петна от изпотяване можете много бързо да ги премахнете, като си направите домашна паста от сода и вода, след което с нея да третирате петната преди да ги пуснете в пералнята.

5. Ако искате да запазите топли хлебчетата в кутията за хляб, на дъното поставете алуминиево фолио, така ще запазите топлината на френските питки.

6. Когато изстисквате лимони, предварително ги загрейте в микровълновата фурна, за да може впоследствие по-бързо да се отдели сокът от тях.

7. Когато си направите домашен зеленчуков, пилешки или пък телешки бульон и се чудите как можете да го съхраните за по-дълго време, използвайте следния лесен трик – напълнете формички за лед с него, като препоръчително е отгоре да имат капак, след което се радвайте на вкусни домашни бульони за по-дълго време.

8. Ако се опитвате да почистите сребърните си прибори за хранене, просто ги натъркайте със сода и вода, след което изчакайте няколко минути и отмийте содата от тях.

9. Ако сте на плажа и се чудите как да приберете детските надуваеми играчки без да цапате чантите си, първо ги сложете в мрежичка, след което ги измийте, така ще си спестите и време и нерви.

10. Най-добрият начин за почистване на фурната е, чрез сода, оцет и вода, затова забъркайте този домашен препарат нанесете върху дъното и стените на печката, изчакайте 30 минути, след което избършете с влажна кърпа.