Как да направиш пролетно почистване на живота си

  • Сподели:
Как да направиш пролетно почистване на живота си

Ахх, пролет, дългоочаквана пролет... Птичките започват да пеят, дръвчетата - да цъфтят, тревата избуява. И наред с всички тези наглед прекрасни за човек без сенна хрема събития, идва и... пролетната депресия.

Всеки се чувства смазан, недостатъчен и неспособен да се справи със задълженията си, които досега е изпълнявал без да се замисли. Ако си се разпознал/а някъде измежду тези редове или също като мен (и както всяка година) си си обещал, че тази ще бъде различна, то нека наистина се опитаме да я направим такава!

Ето няколко начина да използваш свободното си време (предоставено от извънредното положение) както и началната енергия на пролетта и буквално да "изхвърлиш" напрежението:

{GALLERY}

Започваме ли да чистим?

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Пролетното почистване вкъщи може би е клише и нещо доста омръзнало на
повечето от вас, но коя жена не обича постоянно да преподрежда гардероба си и да намира дрехи, които даже не знае, че има? Правилно - Н.И.К.О.Я.

А и това е доста ободряващо, най-вече защото е безплатно и не се налага да си махаш широкия анцуг и оцапаната тениска.

Нищо не оправя настроението на една жена така, както новите дрехи и пробването им (в случая не са чисто нови, но пробването си остава също толкова вълнуващо – все пак постоянно се чудиш "Оф, дали ще вляза в това?" И най-интересното е, че никога не знаеш!)

След като хвърлиш всичко на пода и се гмурнеш в купчината, отсееш това, което не ти става настрана, и другото, което пак не ти става, но изглежда готино - на другата, подредиш гардероба и се пльоснеш на леглото изтощена сякаш се връщаш от Тур дьо Франс, честито!

Гардеробът е подреден, има място за нови дрехи и всичко е някак спретнато! Пробвай, ако не подейства, може би ти трябват малко нови дрехи, но ще го мислиш след края на извънредното положение. Дотогава анцугът е най-официалната дреха на всички ни.

20 неща, които трябва да изхвърлите 

Снимка: Mylene2401 / Pixabay.com

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Всеки от нас знае за себе си, че Инстаграм, Фейсбук и всички останали социални мрежи отнемат наистина много време и често хората, които следваме там, ни карат да се чувстваме потиснати.

В Интернет всичко изглежда перфектно, което е напълно нормално, защото никой няма да си постне снимка как яде кофа шоколад, докато реве на последния епизод на "Приятели".

Но е дразнещо как животите на всички изглеждат перфектни, само твоят – не. Е, познай – не е така! Колкото твоят живот е идеален, толкова и на другите.

Ако се чувстваш зле относно външния си вид например, отследвай всички онези инстамодели, които носят тонове грим и са си платили за Фотошоп, защото в случая не ти служат като мотивация, а напротив – знаеш, че никога няма да си като тях и това е потискащо. А нали все пак искаме пролетта да е различна (въпреки вируса)?

Давай, влез в Инстаграм и отследвай всички, които те дразнят, които те карат да се чувстваш зле, без да се чудиш дали имат приложение и ще видят, че си ги отследвала. Защото няма значение! Освободи се от този товар!

Интернет зависимост или как ставаме роби на социалните мрежи

Снимка: geralt / Pixabay.com

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Колкото и клиширано да звучи, наистина всичко е в главата ни, а мислите са най-
големият ни враг, възпиращ прогреса. Пролетта е ново начало във всеки един аспект, затова нека бъде така и в ментален - отърви се от излишните мисли и колебания, които те напрягат,

Спри да се чудиш, дали си достатъчно добър човек, защото за правилните хора със сигурност си; отърви се също и от вредните навици, които те карат да се чувстваш зле след това. Да, визирам главно храната.

Наистина понякога човек има нужда да си хапне шоколад, използвайки оправданието, че "съдържа хормона на щастието", но като погълнеш такова количество, как се чувстваш след това? Удоволствието е само за момент, после идва вината и съжалението.

Така е, нали? Вярвай ми, ако успееш да замениш вредното сладко със здравословни алтернативи за известно време, то организмът ти спира да го иска! А в днешно време има наистина огромен избор за здравословна храна, която е стотици пъти по-вкусна, цветна, интересна и най-вече полезна!

И дори не е нужно да прибягваш към изчанчени рецепти с брашно от лимец, Рожков и подобни дивотии, достатъчно е да замениш продуктите от любимите си ястия с техни здравословни алтернативи.

Например, избери мед или кафява захар вместо бяла, пълнозърнесто брашно вместо бяло, черен хляб вместо бял, парче кафяв шоколад с по-голямо съдържание на какао вместо половин млечен шоколад и т.н.

Осъзнато хранене

Снимка: johnhain / Pixabay.com

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Времето е най-доброто сито за приятелите. И наистина е много по-добре да имаш
двама, но истински приятели, отколкото куп, на които да се чудиш дали можеш да вярваш или не.

А и е доста изморяващо да разказваш едно и също нещо на много хора, нали? Така че стесни кръга си без да се притесняваш от това, изхвърли токсичните хора от живота си. В него няма място за тях! Създай си едно прекрасно обкръжение, което те бута напред и те кара да цъфтиш, а не да вехнеш!

Истинското приятелство не се основава на взаимен интерес

Снимка: StockSnap / Pixabay.com

Как да направиш пролетно почистване на живота си

Малко или много Ахилесовата пета на една жена обикновено е външният вид. И
това отново е комплекс, провокиран от популярни личности, чиито снимки винаги са перфектни. Но в живота няма филтри и кожата, външният вид, фигурата, зъбите и космите изобщо не са нещо, от което човек трябва да се срамува!

Напротив, похвално е, че все повече известни личности намират смелост да предизвикат себе си и феновете си и се показват без грим. Но това в никакъв случай не значи, че жената не трябва да полага грижи за себе си.

Правете си маски, поддържайте се естествени, ходете на фитнес, за да бъдете по-силни, здрави и да победите себе си. Излезте от зоната си на комфорт, за да разберете на какво сте способни!

Всеки започва от някъде, но колкото по-скоро тръгнеш към целта, толкова по-бързо ще я достигнеш. Тогава си постави нова. И повтаряй същото. Важно е обаче да се наслаждаваш на пътя. И не си поставяй цели, които не можеш да постигнеш – това много обезкуражава.

Бъди горда със себе си, че днес си намерила време да почетеш книга; че си успяла да оправиш прането или дори че кофти денят в работата вече е зад гърба ти (или работните задачи, които трябва да изпълниш от къщи заради карантината).

Завършването на малки задачи те кара да се чувстваш удовлетворен и да видиш, че и ти си способен да свършиш нещата като хората! Гордей се със себе си, за да се гордеят и другите с теб!

High Bio: Пилинг с кафе за лице и тяло

Снимка: ArtTower / Pixabay.com