Хороскоп за лято 2024 според зодиите

  • Сподели:
Хороскоп за лято 2024 според зодиите

Летният период на 2024 г. обещава да бъде богат на астрологични събития, които неминуемо ще доведат до промени в нашето земно пространство.

Слънцето, основната планета (в астрологията Слънцето се приравнява на планетите), олицетворяваща личността на човека, ще промени знаците на своя транзит три пъти. През юни ще премине от зодия Близнаци към зодия Рак, което ще измести акцента върху семейните дела и грижи, извеждайки на преден план делата на роднините, имотните въпроси, както и теми, свързани с местожителството, недвижими имоти или земя. През този период Раците ще се чувстват най-комфортно, тъй като ще успеят много добре да укрепят ''тила'' си и да подобрят позицията си в семейството и на работното място. Мнозина ще имат желание да разширят семейството си или да подобрят условията си на живот.

Ингресията на Слънцето от знака Рак в знака Лъв в края на юли активира у хората нуждата да бъдат видими и да привличат вниманието към своята личност. През този период хората лесно се запознават, проявяват креативност, влизат в романтични връзки, флиртуват и се стремят към лекота и безгрижие. За Лъвовете краят на юли и почти целият август са гарантирани прилив на енергия и оптимизъм, разширяване на социалния кръг, внимание и популярност от околните, както и нови романтични хобита. Преминаването на Слънцето в знака Дева в края на август ще ни лиши от лекота и на негово място ще дойде част от мързела, характерен за Лъва - сериозност, отговорност, последователност и дисциплина. Лятото си отива, а с него ще си отидат релаксът и безгрижието. Девите отново ще станат концентрирани и продуктивни, особено бизнесмените. Последните ще имат възможности за разширяване на бизнеса си и ще могат да привлекат необходимите ресурси за стартиране на нови проекти. 

Необходимо е да се отбележат фазите на Луната, която олицетворява нашите дълбоки психологически процеси, включително несъзнаваното, инстинктите и интуицията, нашата страна Ин (за разлика от Слънцето, което корелира с енергията Ян). През юни пълнолунието и новолунието ще настъпят по оста Стрелец-Близнаци, през юли по оста Козирог-Рак и през август по оста Водолей-Лъв. В първия случай ще станат актуални въпроси, свързани с пътуване в чужбина и получаване на необходимата информация. Трябва да бъдете особено внимателни, когато подписвате документи, когато използвате оборудване или докато шофирате. Във втория случай поставянето на цели и ценности, отношенията с роднини и родители ще излязат на преден план. Възможно е да се появят нови цели, задачи и житейски насоки. Емоционалният компонент на взаимоотношенията също ще преобладава в контактите между хората, а харесванията или антипатиите ще влияят върху вземането на решения. В третия случай много от нас ще бъдат изправени пред избор между личните си егоистични интереси или интересите на колектива, общността от хора. Изборът, който направите, ще окаже влияние върху следващите няколко години от живота ви.

Меркурий ще смени знаците си няколко пъти през лятото. През юни той ще премине от Телец в зодия Близнаци, а след това в зодия Рак. През юли Меркурий също ще посети знака Лъв и ще премине в знака Дева. В това отношение началото на лятото ще бъде богато на комуникации, нови запознанства и контакти. Процесът на вземане на решения също ще бъде доста бърз. Тогава енергията на Меркурий ще се забави донякъде в знака Рак и ще се пренасочи към лични и семейни дела. През юли Меркурий ще ''подчертае'' проблемите и тревогите, свързани с деца или по-млади роднини, и ще се фокусира върху развлеченията и обществената сфера на дейност. Но преминаването през знака Дева през последния летен месец ще има положително въздействие върху научната и търговската сфера, тъй като най-продуктивните и систематични хора ще имат късмет през този период. Командировките и пътуванията ще бъдат успешни, сключените сделки и договори ще бъдат изгодни, новите партньори ще бъдат почтени и професионални. Девите ще бъдат основните облагодетелствани от август, Близнаците ще делят второто място с Козирозите, за останалите представители на Зодиака успехът ще зависи от позицията на Меркурий в индивидуалния хороскоп.

През цялото лято Венера - планетата на "малкото щастие" - ще бъде в знака Лъв, а през първата половина на лятото - в права позиция, а от 23 юли до края на август - в ретроградна позиция. В съответствие с тези тенденции романтичната и материалната сфера на живота ни в първия случай ще бъдат активни и жизнени, а във втория ще срещат препятствия и спънки. Може би такива тестове за сила ще станат необходими, тъй като точките на растеж обикновено започват с преодоляване на трудностите. Лъвове, Овни и Стрелци могат да попаднат в капана на емоционална центрофуга, от която ще бъде доста трудно да се измъкнат. Телец, Везни и Риби могат да се влюбят истински, но не винаги с бърза взаимност, но с щастлив за себе си краен резултат. Девите и Козирозите ще се съсредоточат не върху романтиката, а върху комфорта и ежедневното благополучие, а Близнаците и Водолеите ще обърнат внимание на творческите хобита повече от обикновено. Раците и Скорпионите ще са склонни да проявяват необичайно лекомислие и небрежност в отношенията с противоположния пол и следователно могат да оставят няколко ''разбити сърца'' по пътя си.

Огненият Марс ще премине от знака Лъв към знака Дева през юли, което ще намали нивото на конфронтация и напрежение в обществото. Прагматизмът, рационалността и почтеността ще заемат мястото си. А преминаването на Марс в знака Везни в края на август също ще добави дипломатичност, нежност и желание за компромис. През тези периоди най-трудно ще им е на Овните, които ще бъдат принудени да сдържат огнената си природа. Скорпионите, въпреки факта, че Марс е управител на този воден знак, няма да изпитат особен дискомфорт, тъй като ще могат успешно да сублимират вътрешната си агресия в полезни дела. Риби, Телец и Везни ще се чувстват комфортно в общуването с другите, а Лъвовете ще покажат необичайни за тях спестявания, включително и за партньорите си.

Що се отнася до ''бавните'' планети, тяхното движение ще остане непроменено, с изключение на Плутон, който за известно време ще напусне знака Водолей поради ретроградно движение, установявайки се в Козирог. Най-трудно през този период ще бъде за фрийлансърите, ''свободните личности'' и тези, които не са заети с нещо конкретно или полезно. Но тези, които се занимават с реално производство на материални активи, ще получат своеобразен картбланш и ще могат да постигнат висока производителност или печалба.

Овен (21 март - 20 април)
За Овните лятото ще донесе много неща за вършене, както в професионален, така и в семеен план. Мнозина ще трябва да направят избор в една или друга посока и тук ще се появят вътрешните ценности и приоритети на представителите на огнения знак. Някои ще открият нови страни от себе си, за които не са се замисляли или забелязвали преди. Август ще бъде труден период в областта на романтиката и връзките, тъй като за да запазите позиции, ще трябва да демонстрирате сдържаност, нежност и дори съответствие. Овенът трябва да бъде внимателен във финансовите въпроси, особено когато харчи под влиянието на моментни емоции.

Телец (21 април - 20 май)
Телците е по-добре да планират пътуване на дълги разстояния за юли, когато рисковете за безоблачна и приятна почивка ще бъдат минимални. Романтичната сфера ще бъде доста просперираща през първата половина на лятото, но през втората половина може да изплуват някои стари или забравени проблеми, които ще трябва да бъдат разрешени по не винаги приятни начини. Физическото състояние до голяма степен ще зависи от околната среда, но финансовото състояние ще остане стабилно и предвидимо. 

Близнаци (21 май - 20 юни)
Близнаците ще посветят началото на лятото на професионални дела и нови проекти, които обещават да бъдат повече от достатъчно. Те ще прекарват много време на работа, а най-успешните задачи обещават да бъдат тези, които трябва да се изпълняват колективно, в екип. В същото време самите Близнаци най-вероятно ще трябва да поемат ролята на лидери. По-добре е да се отпуснете през август, без да напускате страната и в компанията на близки приятели. Романтичната сфера ще бъде богата на събития за представители на този въздушен знак, които все още не са въвлечени в сериозна връзка, а тези, които вече са избрали партньори, имат всички шансове за успешно продължение и брак. Финансовата страна на живота ще зависи от самите Близнаци – активност и решителност. Възможно е увеличение на доходите в края на август.

Рак (21 юни - 22 юли)
Раците ще посрещнат лятото в доста добри и стабилни позиции, но още през юли ще трябва да живеят в режим на натиск от времето, както в професионалната сфера, така и в семейството. Роднините също ще ви натоварят с грижи и дела, от които няма да можете да се отървете, тъй като повечето проблеми ще бъдат свързани със здравето. През втората половина на юли и август ще се появи възможност за любовни връзки – внезапни и бурни. Тук ще имате възможност да усетите и изпитате целия спектър от емоции – страст, ревност, възхищение и др. Всичко това донякъде ще дестабилизира живота на представителите на този воден знак, но като цяло ще бъде от полза и ще обогати сферата на чувствата. Здравето на Раците ще бъде застрашено през втората половина на юни - тук трябва особено да се погрижите за себе си, а финансовата ситуация обещава да остане стабилна и предсказуема.

Лъв (23 юли - 22 август) 
Лъвовете ще бъдат погълнати почти през цялото лято с ежедневни проблеми и тревоги, подобрявайки своето жилищно и жизнено пространство. Благоприятни са за извършване на ремонти, покупка на имоти, мебели и домакински уреди. Ако е необходимо, по-добре е да използвате услугите на професионални експерти или дизайнери, без да се опитвате сами да вземате важни решения. Здравето ще бъде добро, с изключение на храносмилателната система, което може да стане забележимо до средата на юли. Много хора трябва да се придържат към диета, премахвайки мазни и висококалорични храни. Алкохолът също ще създаде проблеми, независимо от приетото количество. Семейните Лъвове ще се опитат да прекарат част от лятото извън дома и, ако е възможно, без половинката и децата си.

Дева (23 август – 22 септември)  
Лятото за Девите едва ли ще е период на спокойна почивка. Ще бъдат потопени в работни процеси, нови проекти и интересни неща. Резултатите ще бъдат особено успешни за тези, чиято професионална сфера е свързана с медицина, услуги, обучение и реално производство. Представителите на знака ще могат да установят процесите, които са им възложени, да получат добро възнаграждение и дори да овладеят непознати досега области на работа. Здравето едва ли ще бъде стабилно през летния период, така че трябва да се вземат всички необходими превантивни мерки предварително. Романтиката и връзките вероятно ще останат стабилни, но през август някои ще имат възможност да формализират съществуващите отношения с официален брак. Финансовата сфера може да изисква сериозни усилия от Девите в началото на лятото и тогава доходите ще се стабилизират и дори ще се увеличат.

Везни (23 септември - 22 октомври)
Лятото ще предостави на Везните нови възможности, както и приятни изненади в романтичната сфера. Работата и всичко свързано с нея ще преобладава през юни и август, отнемайки много време и усилия. Но резултатът ще бъде много впечатляващ - доходите ще се увеличат, кариерата ви ще започне да се движи нагоре и нивото на компетенциите също ще се повиши. Юли ще бъде период на промяна, не винаги приятен. Здравето ще варира в зависимост от емоциите, но Везните имат всички шансове да го поддържат в стабилно състояние.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември) 
Скорпионите ще бъдат или в режим на повишена активност и липса на време почти през целия летен период, или в спокойно и отегчено състояние. Второто вероятно ще бъде много по-изтощително от първото. Но принудителната почивка ще бъде от полза за вашето здраве, което благодарение на това ще бъде добро през цялото лято. По-добре е да отложите ваканционния период за есента и да посветите лятото на работа, неотложни въпроси и грижи за близките. Възможности за смяна на работата може да се появят през юли-август и то в съвсем нови направления или области. Финансовото положение на Скорпионите може да се промени към по-добро към края на лятото, когато има шанс да получат много голяма сума пари на свое разположение.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)
За Стрелците лятото ще бъде активен период, в който (освен много пътувания или командировки) ще се появят интересни запознанства или контакти, които ще окажат влияние върху по-нататъшния живот. През втората половина на август са възможни промени в социалния статус, а през юли - нови възможности за увеличаване на доходите. Здравето ще бъде доста стабилно, но правилното хранене, режимът на сън и липсата на лоши хранителни навици ще помогнат за премахване на възможни проблеми. Родителите Стрелци ще бъдат по-ангажирани от обикновено с проблемите на децата си, свързани преди всичко с образованието и развитието. През втората половина на юни може да се появят неочаквани срещи с някой от далечното минало.

Козирог (22 декември - 19 януари)
За Козирозите настъпващото лято едва ли ще изглежда като подарък от съдбата, тъй като изобилието от грижи и проблеми няма да им позволи да се насладят напълно на топлината и слънцето. Мнозина ще бъдат потопени в подготовката на ''основата'' за по-нататъшните си рисковани действия. Някои ще решат да започнат собствен бизнес или проекти, да сменят сферата на дейност или професията си. Здравето може да се влоши по време на пълнолуние и новолуние, както и през първата третина на лятото. Мускулно-скелетната система и ставите ще бъдат изложени на риск. Романтичната страна на живота може да предостави възможност за ''втори меден месец'' за семейните Козирози, а за тези, които все още нямат връзка, ще има сближаване с някой от техните дългогодишни почитатели. Финансовото ви състояние ще бъде стабилно, но все пак не трябва да теглите заеми през цялото лято. 

Водолей (20 януари - 18 февруари)
За Водолеите лятото ще донесе редуване на периоди на почивка и активност, а ключът към доброто здраве ще бъде правилното разпределение на енергията и времето. Мнозина ще могат да направят всичко, като същевременно поддържат висок енергиен потенциал, ако помислят преди всичко за себе си и своите нужди. Финансовото състояние ще е стабилно с тенденции за подобрение. Професионалните отговорности няма да ви натоварват, особено ако не проявявате излишна инициатива и доброволно не поемате чужда отговорност. Романтичната сфера обещава да представи приятни ситуации, подаръци и изненади, особено за тези, които все още не са решили избора на партньор в живота си. Пътуването на дълги разстояния е противопоказано през август, така че е по-добре да планирате почивката си в региона.

Риби (19 февруари - 20 март)
За Рибите лятото ще е подходящо време за почивка. Намаляването на темпото на работа и бизнес ще бъде благоприятно и ще се отрази много положително на здравето и външния вид. По-добре е да прекарате почивката си сред природата, като избягвате пряка слънчева светлина и продължително излагане на слънце. Романтичната сфера ще бъде стабилна до около средата на юли, а след това са възможни промени поради появата на бивши партньори на хоризонта с намерение да възвърнат минали връзки. Всичко това гарантира на Рибите неспокоен август, колебания, съмнения и невъзможност да вземат окончателно решение за себе си. Победителите ще бъдат най-прагматичните представители на знака.

Автор: Ирина Душкина