Може ли духовната практика Рейки да ни доведе до оргазъм?

  • Сподели:
Може ли духовната практика Рейки да ни доведе до оргазъм?

Когато Дейдрий Хорнър започва да предлага практиката Рейки на двойки, тя забелязва тенденция, при която първото нещо, което те споделят на сесията е, че партньорите не се чувстват близки както преди.

След като вече са се отпуснали пред нея, идва по-специфичното като това, че не правят секс по начина, по който са правели преди и не извличат същото удоволствие от половия акт.

Практиката Рейки е комбинация от докосвания, медитация и пречистване на тялото ни от негативната енергия - всичко това може да ни помогне да стъпим здраво на земята.

Въпреки че повечето лични сеанси с двойките не са специално за секс, Дейдрий казва, че балансът, който се появява по време на срещите им има ефект на свързване помежду им и сексуалното им аз.

''Рейки сесиите помагат в сексуален аспект, защото в основата на всеки удовлетворяващ оргазъм стои дишането,'' казва Хорнър. ''Рейки напасва нашата жизнена сила в подобна вибрация с тази на нашия партньор, за да можем да получим пълна релаксация.''

Тя съветва да се отпуснем и да получим оргазма, който заслужаваме. За хора, които търсят помощ специално за секса, Хорнър има специфична технология, която тя споделя.

Соло Рейки практика за оргазъм от Дейдрий Хорнър

Смисълът на тази практика е клиентката да се свърже с чувствата, тялото, жизнената си сила и своето чи. 

Първото нещо, което тя прави е да ги запознае с тяхното чи и какво представлява. Кара ги да визуализират огнена енергия, или от японски- раку,  премествайки я от пъпа надолу до перинеума (точката между вулвата и ануса).

''Започнете да дишате много бавно и се успокойте. Придвижвайте тази огнена енергия от пъпа надолу до перинеума, а след това обратно до върха на главата ви. Тази циркулация подготвя енергийната ви система за предстоящото.''

Вече можем да говорим по същество, като започнем с това, че сте седнали в поза лотос (или по турски). След това поставете петата си срещу вулвата си.

Тази позиция може да бъде трудна за изпълнение за някои хора. Ако при вас е така, сложете чиста възглавница между крака ви и най-чувствителната ви точка от тялото, за да имате натиск върху нея.

Вече седите на пода, след като сте извършили упражненията за дишане и прилагате напрежение върху вулвата си със стабилен, но нежен натиск. Докато дишате ще усетите напрежение срещу срамните си устни и обграждащите ги тъкани.

Ще започнете да усещате възбуда, защото позволявате на тази животворна сила, която циркулира през тялото ви да бъде фокусирана на това специфично място от тялото ви. 

С всичко случващо се, жената започва да осъзнава, че нейната енергийна система, дълбоко дишане и напрежение са свързани.

Можете да използвате и двете си ръце за допълнителен натиск. Търкайте ги една в друга, за да придвижите Рейки, животворната сила, през вашите длани.

След това положете и двете си длани на гърдите си и с бавни, повтарящи се движения нагоре-надолу, масажирайте гърдите си, докато все още сте в лотос позиция. 

В същите движения голямо освобождение се движи през всяка наша чакра на тялото, карайки ни да се чувстваме удовлетворени. Силен оргазъм може да премине през всяка една от тях - превръщайки се в един от най-хубавите моменти в живота ни.
 

Четете още: За какво мислят мъжете по време на полов акт и Ползите за здравето от изпитването на оргазъм