Най–дръпнатите и потайни зодии

  • Сподели:
Най–дръпнатите и потайни зодии

Това са зодиите, които не обичат да се разкриват пред останалите, защото според тях е по-добре да запазят личния си живот в тайна. Тези зодии предпочитат да не говорят за себе си, както и да останат в сянка, пред това да се отпуснат и да дадат на своите събеседници исканата информация. За тези астрологични знаци е характерно мълчанието, чрез което всъщност успяват и да натрупат солидни количества опит, чрез който да си помагат в трудните етапи от своя живот. Интелигентни, мъдри и дисциплинирани те знаят, че думите нищо не струват, но много купуват, точно затова предпочитат да си мерят приказките и да заемат позиция единствено, когато ситуацията е излязла извън контрол.

Козирог
Козирогът е изключително интелигентна и обрана зодия, която предпочита да стои зад кулисите, докато трупа солидни обеми от информация, които точно в определен момент от живота си да използва за защита. Свръх наблюдателен и мъдър този знак на моменти в очите на останалите хора изглежда някак дръпнат, но това се дължи на факта, че предпочита да не дава храна за размисъл, особено на хора, които не са му близки и не възприема за приятели.

Може да се каже, че този астрологичен знак наистина вярва в зли конспирации и в отнемането на превъзходството, чрез наивно подадената информация и това е причината да предпочете сам да гони успехите си без да се доверява сляпо, на когото и да е било от своето обкръжение, защото Козирогът е напълно убеден, че сам е в пъти по-силен, отколкото с цяла армия последователи. За него е по-важно да слуша, отколкото да говори, защото така може да събере много полезни бъдещи ходове, вместо да се уморява и заплита в излишни драми и клюкарстване. Козирогът предпочита  стабилно да запази неутралитет докато неуморно преследва своите цели и гони победата.

Риби
Тази зодия обича да премерва своите приказки, защото истински вярва, че другите хора не могат да разберат накъде точно отиват нейните мисли. Рибите са потайни и мистични хора, които обикновено споделят маловажни и незначителни събития, но никога не говорят за най-съкровените си и безценни тайни. Този знак успява да се владее дори тогава, когато попадне на по-любопитни събеседници. Тогава тази зодия е способна да накара другите да повярват в невидими дракони и зли демони, без да се налага да отваря своя сандък с множество тайни. Често стеснителността и хладното мълчание на Рибите карат останалите да ги възприемат за странни и дръпнати хора, които трудно биха могли да се впишат в по-забавна и шумна компания.

Скорпион
За Скорпиона е въпрос на чест и силна интелигентност да запази дискретност и да не споделя, както своите така и чуждите тайни. Неговата мистериозност и загадъчност често пъти успява да обърка и най-близките му хора, защото успява да задържи огромни обеми интересни факти зад хладната си усмивка и да накара останалите да повярват сляпо на това, което той самият е пожелал.

Може да се каже, че този знак е и най-добрия профайлър, който освен, че не обича да разкрива факти от своя личен живот, но и много добре влиза под кожата и в главата на всеки свой събеседник. За него няма човек, който да не може да разкодира и то само за миг, както и да разкрие най-тъмните кътчета от душата му.

Скорпионът е от зодиите, които ще предпочетат с часове да хапят устни, но никога не биха предали доверието на хората, на които държат и биха запазили завинаги техните тайни, щом веднъж са дали дума. За този знак е въпрос на сила, човек да успява да ръководи своите думи и да говори единствено тогава, когато обстоятелствата го налагат. Скорпионът е способен да съхрани наистина интересни факти, дори от любимия, защото силно вярва, че за всичко си има точно определено време и място, а думите са само платежно средство за моментно щастие, което може да бъде и лъжливо.