Таро звезден гадател – енергийна карта за 29.02.2024 г.

  • Сподели:
Таро звезден гадател – енергийна карта за 29.02.2024 г.

Карта Таро: Отшелникът
Планета: Плутон
Ключови думи: трансформация, изолация, път на душата, зачатие, окултизъм.
Утвърждение: моите рани и сенки ме правят завършен.
Значение: общо, любов, кариера, здраве.
Друго: Обърната.

Отшелникът Значение
Отшелникът често се свързва с Меркурий, Сатурн и знака на Дева, тъй като говори за послания, донесени от подземния свят, самота и безбрачие, най-тъмната от пустините на нашата душа. Изисква уединение и тихо изкачване към нашите цели, докато стигнем върха на планината, където виждаме и разбираме всичко и сме намерили мир в нашите борби. И все пак няма смисъл да се крием от ролята му, видяна през Плутон, тъй като това е повратната точка, в която се учим да лекуваме, да си прощаваме, да надраснем миналото и нашите стари болки. Това е карта, която показва колко грижи към себе си и почивка са ни необходими, за да направим смели стъпки напред към нещата, които желаем да постигнем, както и сигнал за постоянна вътрешна борба, която може да бъде разрешена само в самота и с присъствието на Бог.

Тук не се вижда друг човек, което изтъква, че нашата пълна отговорност за себе си ни позволява да видим кои стъпки трябва да предприемем, за да прегърнем всички и да разберем нашата истинска позиция на успех в света. Светлината, пренесена тук е светлината на любовта и светлината на талантите и нуждите на нашата душа, която може да се тълкува, като вътрешното дете, което трябва да пазим от външния свят, докато стигнем върха на планината, към който се движим.

Любов
Не изглежда обещаващо да видите Отшелника в любовно четиво, защото това е карта на изолация и самота. И все пак, това няма непременно да съсипе шанса ни за сплотеност и отдаденост, по-скоро днес ще е от значение нивото на осъзнаване и заплетените роли на участващите души, чрез които можем да видим, че тази карта ни посочва важността на личното пространство и границите в една връзка, които ни позволяват да разберем, какво наистина желаем да получим от партньора си. Това е картата на високите цели и стремежи, която изисква още един ''отшелник'' да ни се противопостави, за да можем да общуваме на подобни нива на духовно развитие или може да бъдем отвлечени от емоции, които са натоварващи и наистина принадлежат на нашите предци. Това е картата на бруталната истина, необходима за свързване и може да доведе до зачеването на нов живот, ако се управлява с чиста честност и отдаденост към независимото израстване на всеки индивид.

Кариера
Тази карта е положителен символ за прочит на кариера, показващ отдаденост на целта и дългосрочни ангажименти, които можем да издържим, докато достигнем статуса и постиженията, които търсим. Това ни напомня за добре свършената работа в екип, която винаги се крепи първо на поемането на лична отговорност, след което успешното свързване с членове на група или други хора в нашия офис. Това показва професионален път в контакт с природата, цикли на живот, раждане, смърт и рисковани самотни усилия, които носят невероятни резултати в изследването и растежа на колективното съзнание. При избор на кариера това е карта на лечител, където нашите рани служат за лекуване на раните на други хора, докато се учим как да лекуваме себе си.

Здраве
Силата на изцеление на Отшелника се вижда ясно във вярата, дълбоко скритите знания и ценностите на нашия личен подземен свят. Това е картата, която показва, че се нуждаем от почивка и уединение, за да намерим отговори в медитация или сън и тази, която посочва, че взаимодействията с външния свят могат да ни отвлекат от изцелението. Също така е показател, че решенията за всяко възможно състояние на физиологията ще бъдат намерени в алтернативни избори, освен типичните медицински заключения и съвети. Той показва как нашето енергийно тяло и процеси влияят върху нашия несъзнателен свят на здраве и ни насочват към забавяне на дишането и релаксация, докато създадем баланс вътре, така че телата ни да могат да се възстановят и да се чувстват добре.

Отшелникът обърнат
Обърнатата позиция на Отшелника може да покаже, че нашите привидно божествени постижения и стремежи са следствие от несъзнателен страх. Тази карта всъщност посочва необходимостта ни да влезем в контакт с нашия емоционален свят, вместо да преследваме някакви цели, които не са в унисон с нашата автентична същност, като може да покаже, че сме прекарали твърде много време в битки, които не са наши или се крием от собствената си тъмнина и вътрешни сенки. Призовава ни да се посветим на истината в сърцето си и да се гмурнем дълбоко, за да може умът ни наистина да усети информацията, която достига до него. От друга страна, това може да е показател, че сме се отказали от радостта, като сме позволили на негативните емоции и самотата да ни определят, кога е време да се изправим пред света и да излезем от черупката си.

Виж още