Знакът на независимостта, дързостта и ентусиазма – Зодия Овен

  • Сподели:
Знакът на независимостта,  дързостта и ентусиазма – Зодия Овен

Първият кардинален знак с него започва и първичното начало на зодиака.

Той е огнен знак, тясно свързан с творчеството – непрестанно търсещ поле на нови изяви. За него е изключително важно да бъде пръв навсякъде и неговото его е ръководещо във всичко, с което се захване. 

Този знак е най-мъжественият знак в Астрологията, истински завоевател, който притежава предимно мъжки качества, които бързо го превръщат във водач на глутницата.

В живота, той търси също толкова силна и независима личност. Тази зодия обикновено винаги се втурва първо с рогата напред, след което евентуално е готова да обмисли своите постъпки и действия. 

Овенът е човек бликащ от желание, изключително припрян и дори неотстъпчив, когато е твърдо убеден в нещо. Той трудно поема отговорност за своите действия, а ако все пак реши да го направи, това обикновено е наистина повод за празник. 

Експанзивни, бързи и избухливи, Овните обичат нещата да се случват бързо и на момента. За хората, които обича истински, този огнен знак е готов планини да премести и напълно да преобрази себе си. Овенът обича предизвикателствата и адреналина, той предпочита да е заобиколен от мили и честни хора, въпреки че не винаги той е най-добрият пример за такъв човек. 

Подвластен на Марс, той държи да върши своята работа сам, тъй като смята, че няма друг човек, който по-добре да изпипа детайлите и да се справи така добре, както самият той успява.

Твърдоглав и упорит, често пъти при него липсва последователност на действията, захваща се с дадена задача, след което преминава директно на следваща, без дори да е приключил първата и тогава настава истински хаос.

Овенът е като магнит за неприятности и трудно се вслушва в предупрежденията на своите близки хора, предпочита сам да си строши главата, след което да си изкара някакви поуки от случилото се. 

Този знак много мрази да бъде на втора позиция или ще е пръв във всичко или няма да участва, а желанието му да се хареса на всички е по-силно и от самия него.

Егоцентричен, нетолерантен и особено нетактичен, той е способен да наранява, дори и най-близките си хора, просто защото не е помислил достатъчно над това, което ще изрече.

Овенът трудно отстъпва и обикновено до последно държи на своето, дори когато не е прав, той не е склонен да отстъпи и да направи крачка назад. Въпреки всичко това, първият зодиакален знак си има и своите положителните страни, на които трябва да обърнем внимание, като това че той е истински реалист, който се стреми да живее в настоящето, предприемчив е и много професии му се отдават от първия опит.

Творческа натура с желание да експериментира, бърз, благороден и изключително смел, той държи да бъде най-добрият в своята професия, както и незаменима фигура в семейството си.

Единственото, от което се нуждае силно Овенът е човек, с когато свободно да си сътрудничи, да може да споделя и да изпита любовна хармония, която да вкара малко повече равновесие в така не спокойния му живот.
 

Препоръчваме ти прочетеш и: Любовните връзки на зодия Дева с Овен, Телец, Близнаци и Рак и Кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни и Козирог