До колко е важен сексът за мъжете и жените

  • Сподели:
До колко е важен сексът за мъжете и жените

Докато мъжете искат секс, жените желаят да получат романтика. Това разминаване ни довежда до мисълта, че сякаш сме хора от различни светове. Дори в интимните ласки мъжете и жените се отличават. Единственото, което е еднакво и при двата пола е, че и мъжете и жените се стараят да получат максимално удоволствие от интимността и добрия секс.

Сексът е важен и за двата пола

Фундаменталното различие идва от там, че жените търсят романтични изживявания, докато мъжете се стараят да получат бърза наслада от сексуалния акт. Мъжете успяват да изразяват своите чувства благодарение на сексуалната възбуда, която им помага да бъдат по-близки със своята партньорка. Именно сексът е ключът към желанието на мъжа да изпита жажда за любов.

Мъжете не разбират потребността на жените от гушкане и ласки

Когато мъжът е настроен на сексуална вълна, а жената очаква романтика и не е в настроение, той директно започва да се чувства отхвърлен, защото не осъзнава нейната нужда да бъде ухажвана.

Жените се нуждаят от пълноценно общуване, така те могат да почувстват любовта на мъжа. Мъжете най–силно усещат женската любов, именно чрез секса.

Когато в дадена връзка има нужното разбирателство и любов – сексът е повече от страхотен и за двамата партньори. Когато качеството на секса във връзката е на наистина високо ниво, тогава връзката се подобрява значително. Благодарение на добрия секс, мъжът започва да изпитва повече любов към своята половинка и в резултат на тези чувства, жената започва да получава тази нежност и ласки, които са ѝ липсвали.

Когато спрем да насочваме вниманието си към ежедневните проблеми, отпуснем се и се отдадем на добър секс – проблемите започват да стават по-маловажни и определено по-лесни за решаване. Именно добрият секс е ключът към сърцето на мъжа и единствено чрез него жената може да получи, това което и е нужно, за да бъде щастлива от тази връзка.

Още преди стотина години сексът е бил възприеман от жените, като начин да задоволят своя съпруг – вид задължение, както и за средство, чрез което може да се създадат наследници. От тогава до ден днешен, нещата не са се променили особено много, тъй като в женската психика сексът не е едно от най-важните неща, а при мъжа е точно обратното.

Докато жената намира стотици оправдания, за да се отърве от това свое задължение, мъжът се чувства незадоволен и отхвърлен. Когато има разговор между партньорите на тема добър секс, нещата могат да изглеждат различно – жената, когато е наясно с желанията на своя партньор е по-склонна да се отдаде на добрия секс.

Какво се случва, когато сме в дългогодишна връзка

Тогава нещата започват да се променят, а желанието постепенно се изпарява. Единият от двамата партньори не е наясно със собствените си нужди и точно как може да ги удовлетвори. Желанието за секс неминуемо изчезва, а опитите за интимност с времето намаляват, когато единият партньор започва да чувства нужда от разнообразие.

Това е и самата истина, когато връзката дойде на етап, в който сексът е скучно изживяване,  без нужното разнообразие - желанието и при двама изчезва. Затова е важно, когато сме в дълга връзка, да бъдем по-отворени от към нови техники и експерименти в леглото.

Повечето жени не знаят как да си поискат секс от партньора

Това също е нещо, по което двата пола се различават, докато мъжът е директен и напорист, жената се върти около чувствата за романтика, нежност и разговори. За жената е трудно да бъде пряма и директно да предостави своите сексуални желания и фантазии на своя партньор, докато за мъжа не е проблем просто да си поиска.

Колко е важен сексът за мъжа

За мъжа сексът е изключително важен. Чрез него, той не само получава нужната любов, но успява и да се разтовари психически от натрупания стрес. Липсата на секс, може да повлияе отрицателно на неговото настроение - да се породят сърдечни проблеми, както и да отключи агресия, липсата на секс може да доведе и до импотентност.

Колко е важен сексът за жената

За жената сексът е средство, чрез което може да докаже своите силни чувства, които изпитва към своя партньор. Желанието за секс при жените е в пъти по-малко, отколкото при мъжете – и ако един мъж през деня е мислил за секс около 30 пъти, при жената може това число да се сведе в най-добрия случай до 10.

При жените, тази липса, води до допълнителен стрес, напрежение, нервност и може да отключи здравословни проблеми, свързани с гърдите. Дори и да не е едно от най-важните неща за жената, липсата на секс повлиява отрицателно на психиката и на цялостното здраве и при женският пол.