Подходящи храни за здраве и красота

  • Сподели:
Подходящи храни за здраве и красота

Подходящата храна е основен фактор за поддържане на добър тонус, опъната кожа и сияйно излъчване.

Ако искате да съхраните във времето младостта си е нужно да контролирате своето тегло – може да разберете кога сте достигнали идеалното тегло, като образът в огледалото и усещането за лекота се съчетаят правилно и станат част от вашето ежедневие.

Храната трябва задължително да ви носи удовлетворение, жизненост и енергия, а за да се случи това е нужен приема на достатъчно витамини и минерални соли.

Ако искаме да се радваме на прекрасно излъчване и добро здраве, просто трябва да си създадем най-подходящата програма за нас самите, която да следваме плътно. Хубаво е между полезните храни да вместим и време за движение. 

Бирена мая
Бирената мая съдържа всички витамини от група В. Чрез приема на бирена мая се създават специфични клетки, които са пряко свързани и играят важна роля при преждевременното остаряване, развитието на рак и сърдечносъдови заболявания.

Редовното приемане на бирена мая ще ни позволи да съхраним своята младост и добро здраве през годините.

Пчелен мед
Медът има способността да удължи човешкия живот, тъй като в състава му присъстват най-различни видове витамини – Н, С, В, микроелементи, аминокиселини и ферменти.

Медът действа противовъзпалително и антисептично. Ако сме решили да нормализираме своето тегло задължително трябва да прибавим към основното си меню мед, тъй като той ще ни даде нужната сила, както и по-бързо ще засити апетита ни.

Медът е основно свойство и за борба срещу бръчките – той е особено разпространен и в козметиката, именно заради полезните си свойства.

Чрез най-различни видове маски приготвени с помощта на мед, може да получите наистина отличен ефект върху своята кожа – заглаждане на бръчките, прикриване на пигментни петна, лунички и цялостното изчистване на лицето. 

Коприва
Копривата е препоръчителна при започване на диети, тъй като съдържа разнообразие от желязо, витамини и минерали.

Копривата може да се използва и като лосион за лице за подмладяване на кожата, а също и под формата на маска за коса – за сгъстяване и блясък.

Ако към копривата прибавите лайка и маточина, ще получите истински еликсир за успокоение на нервната система и срещу стрес. 

Чесън
Чесънът е полезен както при диети, така и за подмладяване на кожата, тъй като притежава бактерицидни свойства.

В козметиката има разнообразие от маски за лице и коса със съдържанието на чесън, както и най-различни видове шампоани, подмладяващи лосиони и кремове.