Ползи за здравето от консумацията на морски дарове

  • Сподели:
Ползи за здравето от консумацията на морски дарове

Има ли достатъчно морски дарове във вашето месечно меню? Редовното ядене на морски дарове е от полза за няколко аспекта на вашето здраве поради многото важни витамини и минерали, съдържащи се в морските дарове.
Прочетете, за да разберете защо консумирането на риба, омари, ролца от раци и други морски деликатеси е толкова полезно за вашето здраве.

Те са е добър източник на основни хранителни вещества

Морските дарове са с ниско съдържание на наситени мазнини, високо съдържание на протеини и са пълни с важни хранителни вещества, включително омега-3 мастни киселини, витамин А и витамини от група В. Тези хранителни вещества са от съществено значение за поддържането на вашето здраве – особено на мозъка, очите и имунната система. Тъй като тялото ви не може да произвежда омега-3 мастни киселини самостоятелно, е особено важно да направите морските дарове част от вашето меню за оптимално здраве.

Помагат за доброто зрение

С напредване на възрастта рискът от загуба на зрението се увеличава. За щастие, хранителните вещества в морските дарове могат да помогнат за това, защото омега-3 мастните киселини също намаляват риска от развитие на очни заболявания. Витамин А е от решаващо значение за здравето на очите - без достатъчно витамин А в храната ви може да развиете нощна слепота, което затруднява шофирането.

Могат да ви дадат повече мозъчна енергия

Морските дарове могат да дадат на мозъка ви необходимата сила и да подобрят дългосрочното му здравословно състояние. Омега-3 намаля риска от развитие на болестта на Алцхаймер и предотвратява умствения спад с напредването на възрастта. Тези хранителни вещества също помагат на тялото ви да регулира правилно паметта и емоциите. 

Подобряват здравето на сърцето

Рибата – особено сьомгата – е с много високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които поддържат сърцето ви здраво. Яденето на риба веднъж или два пъти седмично може да подобри здравето на сърцето ви и да намали риска от инфаркти и инсулти. Не забравяйте да ядете разнообразна риба, за да получите всички необходими хранителни вещества за вашето здраве.

Правят кожата и косата да изглеждат по-здрави

Ако сте склонни към суха кожа, яденето на морски дарове ще помогне, като запази влагата в кожата ви. Омега-3 и рибеното масло в морските дарове помагат за намаляване на акнето и предпазват от ултравиолетовите лъчи на слънцето, оставяйки кожата ви здрава и хидратирана отвътре навън.
За по-силна и здрава коса трябва да добавите мазни риби към вашето меню. Сьомгата е най-добрата мазна риба за здрава коса, защото е пълна с омега-3, които правят гривата ви блестяща и дори могат да увеличат растежа на ù. 

Можат да облекчат болките в ставите

Ако често страдате от схванати стави сутрин, вероятно имате нужда от повече морски дарове в диетата си. Омега-3 мастните киселини в морските дарове имат противовъзпалителни свойства, които са полезни за хората, изпитващи болки в ставите. Яденето на морски дарове, особено мазна риба, може да намали сковаността на ставите, както и симптомите на артрит.