Причините да правим секс всеки ден

  • Сподели:
Причините да правим секс всеки ден

Изгражда емоционална интимност
Сексът не е само физическа интимност. Той помага за укрепване на емоционалната връзка между двамата партньори. За да бъде успешна всяка връзка, важно е хората, които участват, да са емоционално на една и съща страница и сексът е чудесен начин да изградите тази емоционална интимност.

Подобрява сърдечно-съдовата дейност
Скорошно проучване установява, че мъжете, които правят секс повече от два пъти седмично, имат по-малък риск от сърдечен удар, отколкото мъжете, които правят секс по-рядко от веднъж месечно.

Повишава имунитета
Редовното правене на любов повишава нивото на имуноподсилващото антитяло имуноглобулин А (IgA), което от своя страна превръща тялото ви в по-силно срещу заболявания като настинка и грип.

Намалява стреса
Знаем, че да се каже на думи е лесно, но не позволявайте на работния стрес или битовизмите да влияят на сексуалния ви живот. Сексът не само ще подобри настроението ви, но проучване също така доказва, че хората, които се отдават на ласки в спалнята, могат да се справят по-добре със стреса и са по-щастливи.

Облекчава болката
Ако използвате главоболието като извинение да не правите любов, е време това да спре. Когато сте на път да получите оргазъм, нивото на хормона окситоцин се повишава пет пъти. Този ендорфин всъщност намалява болките.

Насърчава дълголетието
Когато човек има оргазъм, се отделя хормон, наречен дехидроепиандростерон.Това подобрява имунитета, възстановява тъканите и поддържа кожата здрава. Мъжете, които имат поне два оргазма седмично, живеят по-дълго от мъжете, които правят секс само веднъж на няколко седмици.

Увеличава кръвообращението
Тъй като сърдечната честота се увеличава, когато правите секс, свежата кръв се доставя на вашите органи и клетки. Докато използваната кръв се отстранява, тялото също изхвърля токсините, които ви карат да се чувствате уморени.

Помага ви да имате по-добър сън
Сънят, който получавате непосредствено след като сте правили любов, ще бъде много по-спокоен. Получаването на добър нощен сън ще ви накара да се чувствате отпочинали, бодри и здрави.

Подобрява цялостната физическа форма
Редовният секс, подобно на тренировките във фитнеса, ще направи чудеса с талията ви. Половин час правене на любов изгаря повече от 80 калории.

Повишава нивата на естроген и тестостерон
При мъжете хормонът тестостерон е това, което ги прави по-страстни. Не само ще ви накара да се чувствате много по-добре в леглото, но също така ще подобри мускулите ви, коствата ви система, ще поддържа сърцето ви здраво и ще се грижи за нивата на холестерола ви. За жените, хормонът естроген ще ги предпазва от сърдечни заболявания.

Намалява рисковете от изпадане в депресия
Като всяка друга форма на тренировка, сексът също подтиква мозъка да отделя вещества за добро настроение, което повишава нивата на хормоните на щастието. Тези вещества също спомагат за повишаване на нивата на серотонин, който действа като невротрансмитер и е един от ключовите антидепресантни на тялото ни. 

Чувствате се в настроение през целия ден
Според проучване хората, които са правили секс сутрин, се справят по-добре с ежедневния си стрес и дори преминават през деня в добро настроение. Благодарение на всички хормони на щастието, произвеждани след секс, двойките са въоръжени с усмивка за всички предизвикателства, които животът им поднася ежедневно.