Адриана Лима, която се бори да обикне и приеме отново тялото си

  • Сподели:
Адриана Лима, която се бори да обикне и приеме отново тялото си

В скорошно интервю за списание People бившият ангел на Victoria's Secret признава, че след последното си раждане изпитва големи трудности да разбере как да цени и приема новото си тяло. Фигурата на моделът е вече различна след раждането и тя разказва колко ѝ е трудно да приеме себе си.

Ако има нещо, което сме научили, особено през последните години благодарение на движения като "Позитивно отношение към тялото", това е необходимостта да ценим повече телата си такива, каквито са, да се отнасяме към себе си с любов и уважение и най-вече да надскочим предразсъдъците. Със сигурност обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Често се случва, особено в социалните мрежи, да бъдем заляти със съдържание, което прокламира любов към себе си, което ни подтиква да се харесваме, дори когато понякога просто бихме искали да се уверим, че не сме единствените, които се чувстват дискомфортно, грозно, не в най-добрата си форма. Да прочетеш, че Адриана Лима, която е превърнала невероятната си визия в професия и именно тялото ѝ осигурява прехраната, сега се бори да приеме промените в силуета си след последното си раждане, е донякъде успокояващо. Бившият ангел на Victoria's Secret признава пред списание People:

"Всеки ден се боря да приема тялото си, трябва да си напомням, че съм човек и е нормално да се чувствам несигурна. В момента тялото ми е преходно, защото родих бебе, току-що създадох живот и осъзнавам, че това е голяма благословия. Всяко тяло реагира по различен начин на бременността и възстановяването след нея, затова трябва да се стараем всеки ден, да приемате промените - и аз го правя. Уча се. Напълно нормално е и с напредването на възрастта тялото също да реагира по различен начин.''

През август 2022 г. Адриана Лима роди третото си дете, Сайан от приятеля си Андре Лемерс. Моделът е майка и на дъщерите Сиена, на 9 години, и Валентина, на 12 години, които отглежда заедно с бившия си съпруг - сръбския баскетболист Марко Ярич. Лима споделя, че момичетата ѝ развиват голям интерес към модата. 

"Дъщерите ми дават съвети за модата. Те казват: "Мамо, мога ли да те гримирам днес? Мамо, мога ли да ти избера тоалет?"

Това не е първият път, в който бразилският супермодел споделя мнението си за женските тела по време на и след бременността: през април миналата година Адриана премина през ревюто на Alexander Wang, гордо показвайки бебешкото си коремче, а след това на филмовия фестивал в Кан, няколко месеца след раждането, когато носеше изрязана рокля.